αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑO Elon Musk είναι έτοιμος να φέρει το δορυφορικό ίντερνετ της Starlink στην Υεμένη

O Elon Musk είναι έτοιμος να φέρει το δορυφορικό ίντερνετ της Starlink στην Υεμένη

Η SpaceX του Elon Musk είναι κοντά σε συμφωνία για την παροχή του δορυφορικού διαδικτύου Starlink στην Υεμένη, εξέλιξη που αν πραγματοποιηθεί θα ενισχύσει εντυπωσιακά τη συνδεσιμότητα της κατεστραμμένης από τον εμφύλιο πόλεμο χώρας, όπου οι υποστηριζόμενοι από το Ιράν αντάρτες Χούθι συνεχίζουν να προκαλούν προβλήματα στο παγκόσμιο εμπόριο εξαπολύοντας επιθέσεις σε πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα.

Ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος, ο οποίος δεν θέλησε να κατοονομαστεί, ανέφερε στο Bloomberg, ότι η κυβέρνηση της Υεμένης βρίσκεται στη διαδικασία οριστικοποίησης της συμφωνίας με τη SpaceX, μητρική εταιρεία του Starlink.

Τo deal προβλέπει ότι η Υεμένη θα έχει πρόσβαση στο δίκτυο δορυφόρων του Starlink που παρέχουν υψηλής ταχύτητας διαδίκτυο. Οι διαπραγματεύσεις θα μπορούσαν να κρατήσουν ακόμη περίπου έναν μήνα, επισήμανε ο αξιωματούχος από την Υεμένη.

Εφόσον κλείσει το deal, η Υεμένη θα έχει τη δυνατότητα να μεταμορφωθεί τηλεπικοινωνιακά μετά από χρόνια εμφυλίου πολέμου, που έχουν φέρει το αραβικό κράτος στις τελευταίες θέσεις παγκοσμίως όσον αφορά την πρόσβαση στο διαδίκτυο και στη λογοκρισία.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 + 20 =