αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑO Elon Musk διέγραψε το προφίλ του στο Facebook. Και αυτά των SpaceX και Tesla

O Elon Musk διέγραψε το προφίλ του στο Facebook. Και αυτά των SpaceX και Tesla

Πρόκειται ίσως για το πιο «βαρύ» όνομα που συντάχθηκε με το #DeleteFacebook. Ο Elon Musk διέγραψε το προφίλ του στο Facebook. Καθώς και τις FB Pages των SpaceX και Tesla. Όποιος προσπαθεί να μπει εκεί, ήδη βλέπει ότι το περιεχόμενο δεν είναι διαθέσιμο. Μιλάμε για σελίδες που πριν την διαγραφή είχαν εκατομμύρια ακολούθους.

Όλα αυτά έρχονται σε συνέχεια του σκανδάλου με την Cambridge Analytica. Όπου δεδομένα πολλών χρηστών διέρρευσαν και τελικά χρησιμοποιήθηκαν για «στοχευμένες καμπάνιες» υπέρ του Ντόναλντ Τραμπ, στις πρόσφατες εκλογές.

Ο Mark Zuckerberg με post του εξήγησε αναλυτικότερα το πως διέρρευσαν τα δεδομένα, προς την Cambridge Analytica. Η αρχή έγινε το 2013, όταν ο ερευνητής Aleksandr Kogan, έφτιαξε ένα κουίζ προσωπικότητας, το οποίο έκαναν πολλοί χρήστες του FB. Αυτό ‘πήρε’ διάφορες πληροφορίες για τους ίδιους, λόγω του τρόπου που λειτουργούσε η πλατφόρμα εκείνη την εποχή. Το 2014 το Facebook άλλαξε τους κανόνες του, με στόχο τα κουίζ και οι εφαρμογές τέτοιου τύπου να μην έχουν πρόσβαση στα δεδομένα των χρηστών. Τουλάχιστον όχι χωρίς την έγκριση τους.

«Το 2015, μάθαμε από δημοσιογράφους του Guardian ότι ο Kogan είχε μοιραστεί δεδομένα από την εφαρμογή του με την Cambridge Analytica», τονίζει ο Zuckerberg. Αμέσως ζήτησε, όπως λέει, να διαγραφούν αυτά τα δεδομένα. Ενώ έλαβε αυτή τη διαβεβαίωση, οι τελευταίες αποκαλύψεις δείχνουν ότι τα δεδομένα δεν είχαν διαγραφεί τότε. Και κάπως έτσι φτάσαμε στο τωρινό σκάνδαλο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × 3 =