αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑO Elon Musk αποκάλυψε την μέθοδο με την οποία φτάνει στις καινοτομίες- Βασίζεται σε 3 ερωτήσεις

O Elon Musk αποκάλυψε την μέθοδο με την οποία φτάνει στις καινοτομίες- Βασίζεται σε 3 ερωτήσεις

Ο Elon Musk δεν είναι μόνο ο πιο πλούσιος άνθρωπος στον κόσμο. Θεωρείται και ένας από τους πιο καινοτόμους επιχειρηματίες. Έχοντας στα χέρια του εταιρίες όπως η SpaceX, η Tesla και η Starlink, προσπαθεί να κάνει πράγματα που κανείς άλλος δεν έχει καταφέρει στο παρελθόν.

Αλλά πως καταφέρει να φτάσει ως τις μεγάλες καινοτομίες και πως «μετράει» αν μία ιδέα είναι καλή ή όχι; Σε μια συνέντευξη του στον Lex Fridman, ο οποίος είναι ερευνητής A.I. στο MIT, ο Musk είπε ότι συνεχίζει να αναζητά την καινοτομία και μάλιστα αποκάλυψε την μέθοδο με την οποία φτάνει ως εκει. «Αυτό που έχει σημασία είναι ο ρυθμός της καινοτομίας, η πρόσβαση σε πόρους και πρώτες ύλες», είπε αρχικά ο γνωστός δισεκατομμυριούχος.

Oι επιχειρηματίες μπορούν γρήγορα και εύκολα να μετρήσουν εάν έχουν ό,τι χρειάζεται για να μετατρέψουν την τρελή ​​ιδέα τους σε πραγματικότητα χρησιμοποιώντας μία απλή εξίσωση. Αναλύεται σε τρία βασικά ερωτήματα:

Πόσο καιρό θα σας πάρει για την κατασκευή;

Έχετε πρόσβαση στους σωστούς πόρους;

Μπορείτε να προμηθευτείτε τις απαιτούμενες πρώτες ύλες;

Για κάθε επιχειρηματία ή startupper, αυτό είναι ένα κρίσιμο βήμα. Όχι μόνο μπορεί να σας εξοικονομήσει πολύ χρόνο, χρήμα και ενέργεια, αλλά απαντά επίσης σε μια από τις κομβικές ερωτήσεις που θέτουν οι επενδυτές στους ιδρυτές: Γιατί πρέπει να είστε εσείς που θα ξεκινήσετε αυτήν την επιχείρηση, και έχει η ομάδα σας ό,τι χρειάζεται για να το κάνει με επιτυχία;

Είναι μέρος του «διλήμματος του ιδρυτή» όπως λέει ο Musk. Με το αμερικανικό inc.com να αναλύει λίγο περισσότερο τα δεδομένα:

1. Ο ρυθμός της καινοτομίας

Ο χρόνος έχει σημασία, αν και δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα μπορέσετε να το κάνετε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Αλλά πρέπει να είστε σε θέση να καινοτομείτε έγκαιρα. Αυτοί που θέλουν να καινοτομήσουν, συνήθως θέλουν να καινοτομήσουν γρήγορα και να παραμείνουν μπροστά από τον ανταγωνισμό. Το ερώτημα λοιπόν είναι πόσο καιρό θα σας πάρει για να κατασκευάσετε αυτό που έχετε στο μυαλό σας; Και είναι μέσα στο χρονικό πλαίσιο που πιστεύετε ότι χρειάζεται για να επιτύχετε τους στόχους σας;

2. Πρόσβαση σε πόρους

Μαζί με τη σωστή ταχύτητα, χρειάζεστε επίσης πρόσβαση στους σωστούς πόρους. Αυτό συμβαίνει επειδή οι πόροι αντικατοπτρίζουν την ικανότητά σας να καινοτομείτε. Χωρίς αυτούς, μια ιδέα είναι απλώς… μια ιδέα. Αν οι πόροι είναι «άπιαστοι» θα ξοδέψετε πολύ χρόνο για να τους φτάσετε, αντί να δουλεύετε πάνω στην καινοτομία. Ρωτήστε τον εαυτό σας εάν έχετε τους πόρους. Από το κατάλληλο δίκτυο έως την δυνατότητα πρόσβασης στα σωστά άτομα, για να μπορέσετε να καινοτομήσετε με τον τρόπο που σχεδιάζετε.

3. Πρώτη ύλη

Τέλος, πρέπει να έχετε διαθέσιμους φυσικούς πόρους ή πρώτες ύλες ώστε να μπορείτε να καινοτομείτε. Η πρώτη ύλη είναι συχνά κάτι που κρατά πίσω τις startups όσον αφορά την ταχύτητα. Ισχύει και για τις μεγάλες εταιρίες. Για παράδειγμα, για την Tesla αυτό σημαίνει όχι μόνο να έχει τους ανθρώπους που μπορούν να καινοτομούν, αλλά και να έχει τα σπάνια και δύσκολα στην προμήθεια υλικά (π.χ. γραφίτη) που χρειάζονται για να παραχθεί το προϊόν. Δεν έχει σημασία αν έχετε μια λαμπρή ιδέα και μια εξαιρετική ομάδα για να την υποστηρίξετε, αν δεν έχετε πρόσβαση στα υλικά που χρειάζεστε για να κάνετε την καινοτομία σας πραγματικότητα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × three =