αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑO Elon Musk απειλεί με μηνύσεις μετά την φυγή διαφημιζόμενων εταιριών από την πλατφόρμα X

O Elon Musk απειλεί με μηνύσεις μετά την φυγή διαφημιζόμενων εταιριών από την πλατφόρμα X

Ο Έλον Μασκ απείλησε το Σάββατο ότι θα μηνύσει τo ανεξάρτητο παρατηρητήριο μέσων ενημέρωσης Media Matters και όσους επιτέθηκαν στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X, μετά την απόφαση μεγάλων αμερικανικών εταιρειών να σταματήσουν τη διαφήμισή τους στον ιστότοπο ισχυριζόμενες ότι προωθήθηκε μαζί με αντισημιτικό περιεχόμενο.

Όπως σημειώνει το Reuters, ο Μασκ και το Χ βρίσκονται στο μικροσκόπιο όλη την εβδομάδα για αντισημιτικό και ρατσιστικό περιεχόμενο που έχει πολλαπλασιαστεί στον ιστότοπο από τότε που το αγόρασε το 2022.

Η φιλελεύθερη ομάδα Media Matters for America δήλωσε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι διαπίστωσε ότι διαφημίσεις από την IBM, την Apple και άλλες τοποθετήθηκαν μαζί με περιεχόμενο που προωθεί τον Αδόλφο Χίτλερ και το Ναζιστικό Κόμμα.

Ο Μασκ την Τετάρτη ενέκρινε αντισημιτική ανάρτηση στο X η οποία ισχυριζόταν ότι μέλη της εβραϊκής κοινότητας υποθάλπουν το μίσος εναντίον των λευκών, προκαλώντας έντονη καταδίκη, μεταξύ άλλων από τον Λευκό Οίκο.

«Μόλις ανοίξει το δικαστήριο τη Δευτέρα, η X Corp θα καταθέσει μια θερμοπυρηνική αγωγή κατά της Media Matters και όλων εκείνων που συνεπλάκησαν σε αυτή τη δόλια επίθεση στην εταιρεία μας», έγραψε ο Μασκ σε ανάρτηση στο X, χωρίς να κατονομάσει άλλα μέρη.

Πολλές εταιρείες ανέστειλαν τις διαφημίσεις τις τελευταίες δύο ημέρες, συμπεριλαμβανομένων των IBM, Disney, Warner Bros Discovery και Comcast, Lions Gate Entertainment και Paramount Global. Το Axios ανέφερε ότι η Apple, η μεγαλύτερη εταιρεία στον κόσμο σε χρηματιστηριακή αξία, θα έκανε το ίδιο.

«Αυτή την εβδομάδα το Media Matters for America δημοσίευσε μια ιστορία που παρερμηνεύει εντελώς την πραγματική εμπειρία στο X, σε μια άλλη προσπάθεια να υπονομεύσει την ελευθερία του λόγου και να παραπλανήσει τους διαφημιστές», ανέφερε δήλωση που δημοσιεύτηκε από τον Μασκ. Κατηγόρησε τη Media Matters ότι δημιούργησε έναν εναλλακτικό λογαριασμό που έχει σχεδιαστεί για να «παραπληροφορεί τους διαφημιστές» σχετικά με τις αναρτήσεις τους.

Το Media Matters απάντησε ότι ο Μασκ είναι ένας «νταής» που απειλεί με «ανάξιες αγωγές». «Ο Μασκ παραδέχτηκε ότι οι επίμαχες διαφημίσεις έτρεχαν μαζί με το φιλοναζιστικό περιεχόμενο που προσδιορίσαμε», δήλωσε ο πρόεδρος της Media Matters, Άντζελο Καρουσόνε.«Αν μας κάνει μήνυση, θα κερδίσουμε».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × 2 =