αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑO CEO του YouTube παραθέτει την Νο1 συμβουλή που δίνει στους νέους για να πετύχουν στην καριέρα τους

O CEO του YouTube παραθέτει την Νο1 συμβουλή που δίνει στους νέους για να πετύχουν στην καριέρα τους

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του YouTube, Neal Mohan, δίνει μία μικρή συμβουλή σε όποιον/α θέλει να φτάσει στην επιτυχία: Να είστε ο εαυτός σας.

Αυτό «ακούγεται κλισέ», αλλά ο CEO θα ήθελε να το έπαιρνε στα σοβαρά όταν ήταν νεότερος, είπε σε εκδήλωση του Stanford Graduate School of Business.

«[Είναι] το πιο σημαντικό πράγμα, και αυτή είναι στην πραγματικότητα μια συμβουλή που δίνω στους ανθρώπους που με ρωτάνε «Ποια είναι η μυστική συνταγή για να είσαι επιτυχημένος δημιουργός στην πλατφόρμα;». Στην πραγματικότητα είναι να είσαι ο εαυτός σου», είπε.

«Μακάρι κάποιος να μου είχε δώσει αυτή τη συμβουλή νωρίς στην καριέρα μου, γιατί τίποτα δεν είναι πιο αληθινό».

Ο Mohan προσλήφθηκε για να ηγηθεί στο τμήμα display advertising της Google το 2008 και μετακόμισε στο YouTube επτά χρόνια αργότερα ως επικεφαλής προϊόντων. Ανέλαβε Διευθύνων Σύμβουλος πέρυσι.

Η εμπειρία στο YouTube, είπε ο Mohan, τον δίδαξε για την αξία της αυθεντικότητας. Κατά την εκτίμησή του, οι πιο επιτυχημένοι δημιουργοί στο YouTube είναι διαφανείς σε σχέση με την πραγματική τους ζωή και δείχνουν την προσωπικότητά τους στα βίντεο.

«Είτε είναι sports creators, είτε είναι μουσικοί είτε καλλιτέχνες… φυσικά, είναι απίστευτα ταλαντούχοι και ξέρουν πώς να λένε ιστορίες, αλλά είναι αληθινοί με τον εαυτό τους», είπε ο Mohan.

«[Οι θεατές] μπορούν να καταλάβουν αμέσως αν αυτός είναι πραγματικά, πραγματικά ο αυθεντικός εαυτός σας».

Η αυθεντικότητα δεν είναι μόνο χρήσιμη για την προσέλκυση followers στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Είναι επίσης χρήσιμο στο γραφείο και σε άλλους χώρους εργασίας. Ορισμένες μελέτες υποδεικνύουν ότι οι συναισθηματικά ευφυείς ηγέτες – που εμφανίζουν αυθεντικότητα, ενσυναίσθηση και προσαρμοστικότητα στην εργασία – είναι καλύτεροι στη σύνδεση με τους υπαλλήλους τους.

Το αποτέλεσμα: Αυτοί οι εργαζόμενοι ασχολούνται περισσότερο με την εργασία.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × 3 =