αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑO CEO της SoftBank εξηγεί: Σε 10 χρόνια η τεχνητή νοημοσύνη θα είναι 10.000 φορές πιο έξυπνη από τον άνθρωπο

O CEO της SoftBank εξηγεί: Σε 10 χρόνια η τεχνητή νοημοσύνη θα είναι 10.000 φορές πιο έξυπνη από τον άνθρωπο

Σε δέκα χρόνια, η τεχνητή νοημοσύνη θα είναι 10.000 φορές πιο έξυπνη από τους ανθρώπους, εκτίμησε ο CEO της SoftBank, Masayoshi Son, σε μια σπάνια δημόσια εμφάνισή του.

Ο επιχειρηματίας που διαθέτει μεγάλη επιρροή στον κόσμο της τεχνολογίας, παρουσίασε το όραμά του για έναν κόσμο με τεχνητή σούπερ νοημοσύνη, ή ASI (artificial super intelligence), όπως την ονόμασε.

Μιλώντας αρχικά για την τεχνητή γενική νοημοσύνη (AGI – artificial general Intelligence), όπως ονομάζεται η τεχνητή νοημοσύνη που θα είναι πιο έξυπνη από τους ανθρώπους, ο Son εκτίμησε ότι αυτή θα γίνει πραγματικότητα τα επόμενα τρία έως πέντε χρόνια, δηλαδή νωρίτερα από ό,τι περίμενε προηγουμένως. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του, η AGI θα είναι από μία έως δέκα φορές πιο έξυπνη από τον άνθρωπο.

Με την τεχνητή γενική νοημοσύνη, η ανθρωπότητα δεν θα χρειαζόταν να αλλάξει σημαντικά τον τρόπο ζωής της, είπε ο Son κατά την ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων της SoftBank, σύμφωνα με το CNBC. «Αλλά όταν πρόκειται για το ASI, αυτό είναι μια εντελώς διαφορετική ιστορία. Με το ASI, θα δείτε μια μεγάλη βελτίωση», ξεκαθάρισε.

Ο Son προέβλεψε ότι στο μέλλον, διάφορα μοντέλα τεχνητής σούπερ νοημοσύνης θα αλληλεπιδρούν μεταξύ τους, όπως οι νευρώνες στον ανθρώπινο εγκέφαλο. Αυτό θα οδηγήσει σε τεχνητή νοημοσύνη που θα είναι 10.000 φορές πιο έξυπνη από οποιαδήποτε ανθρώπινη ιδιοφυΐα, εκτίμησε.

Ο ιδρυτής της SoftBank έγινε γνωστός σε όλο τον κόσμο όταν επένδυσε στα πρώτα στάδια της Alibaba, πριν η κινεζική εταιρεία εξελιχθεί σε έναν παγκόσμιο γίγαντα του ηλεκτρονικού εμπορίου. Έχοντας το προφίλ ενός οραματιστή της τεχνολογίας, ο Son ίδρυσε, το 2017, το Vision Fund, ένα τεράστιο επενδυτικό fund που εστιάζει στη χρηματοδότηση εταιρειών τεχνολογίας. Ενώ ορισμένες από τις επενδύσεις του ήταν επιτυχημένες, υπήρξαν επίσης και πολλές αποτυχίες, όπως για παράδειγμα το «στοίχημά» του στην εταιρεία γραφείων κοινής χρήσης WeWork.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

13 + 6 =