αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑO CEO που πληρώνει τους υπαλλήλους του με 5.000 δολάρια για να… παραιτηθούν

O CEO που πληρώνει τους υπαλλήλους του με 5.000 δολάρια για να… παραιτηθούν

Πως θα σου φαινόταν αν ένας εργοδότης δεν σε πλήρωνε για να μείνεις στην εταιρία του, αλλά σου έδινε ένα μεγάλο ποσό για να… φύγεις; Και ποια θα ήταν άραγε η απόφαση σου;

Αρκετές εταιρίες, σε μία προσπάθεια να προσελκύσουν περισσότερα ταλέντα, προσφέρουν καλύτερους μισθούς, μπόνους ή άλλα προνόμια. Ωστόσο, ο Chris Ronzio, CEO της Trainual, ακολουθεί μία διαφορετική τακτική. Η Tainual είναι μια εταιρεία λογισμικού που βοηθά μικρές επιχειρήσεις να χτίσουν και να εκπαιδεύσουν ομάδες. Αυτή η εταιρία λοιπόν, αντί να πληρώνει τους υπαλλήλους της περισσότερα για να μείνουν, τους πληρώνει για να… παραιτηθούν. Ναι, καλά διάβασες.

O Ronzio ξεκίνησε να πληρώνει τους υπαλλήλους του για να παραιτηθούν τον Μάιο του 2020. Αρχικά, η εταιρεία προσέφερε σε όλους τους νεοπροσληφθέντες «μπόνους» 2.500 δολαρίων για να παραιτηθούν, δύο εβδομάδες αφότου έπιασαν δουλειά. Ουσιαστικά, στόχος ήταν να δώσει ένα επιπλέον κίνητρο σε όσους είχαν αμφιβολίες για το εάν ήθελαν να μείνουν. Και όμως, ούτε ένας από τους 38 υπαλλήλους που προσελήφθησαν δεν αποδέχθηκε την προσφορά, όπως σημειώνει το Business Insider. Τώρα, η Trainual έχει αυξήσει το ποσό στα 5.000 δολάρια.

Κάπως έτσι, η εταιρία εντοπίζει τα καλύτερα ταλέντα και τους εργαζομένους που πραγματικά θέλουν να μείνουν, να δουλέψουν και να αναπτυχθούν. Ανεξάρτητα από τους… πειρασμούς που μπορεί να υπάρχουν τριγύρω.

Chris Ronzio of Trainual Tells Us About Training and Growing a Team Using  Playbook Software

«Με τη σημερινή αγορά εργασίας, οι ομάδες που κάνουν προσλήψεις πρέπει να κινηθούν γρήγορα στην αξιολόγηση των υποψηφίων, επομένως είναι αδύνατο να είναι σωστοί στις επιλογές τους όλες τις φορές», εξηγεί ο Ronzio στο Business Insider και συμπληρώνει:  «Το μπόνους για παραίτηση επιτρέπει στην σκόνη να κατακαθίσει έπειτα από μία γρήγορη διαδικασία και αφήνει το νέο μέλος της ομάδας την ευκαιρία να παραιτηθεί εάν δεν είναι ενθουσιασμένο».

Ο Ronzio πιστεύει ότι δίνοντας στους υπαλλήλους του το οικονομικό κίνητρο και τη δύναμη να κάνουν τη μεγάλη έξοδο, στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα σε ό,τι αφορά την κουλτούρα της επιχείρησης. «Είναι κάτι πολύ σημαντικό εάν έχουν απορρίψει τα μετρητά και έχουν επιλέξει να μείνουν και να δεσμευτούν. Αυτό δημιουργεί το έδαφος για μία σπουδαία εργασιακή σχέση», εξηγεί ο CEO.

Άλλωστε, μέσα σε δύο εβδομάδες από την πρόσληψη, η αποχώρηση ενός νέου υπαλλήλου προκαλεί μικρότερα προβλήματα στην εταιρεία από ό,τι εάν είχε μείνει για περισσότερο, όταν η επιχείρηση θα είχε επενδύσει πολλά πάνω του.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × three =