αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑO Bill Gates πίστευε ότι… δεν χρειάζεται να κοιμάται πολύ. Τώρα έχει αλλάξει γνώμη

O Bill Gates πίστευε ότι… δεν χρειάζεται να κοιμάται πολύ. Τώρα έχει αλλάξει γνώμη

Ο Μπιλ Γκέιτς δεν κοιμόταν πολύ ενώ έτρεχε τη Microsoft. Τώρα, λέει ότι… το αναπληρώνει. Ακόμη και στα 30 και στα 40 του, ο δισεκατομμυριούχος συνιδρυτής της Microsoft θα ανταγωνιζόταν τους συνομηλίκους του για να δει ποιος ξεκουραζόταν… λιγότερο, θεωρώντας το ως ένδειξη παραγωγικότητας, όπως είπε σε ένα επεισόδιο του νέου του podcast, “Unconfuse Me with Bill Gates,” με καλεσμένους τους Seth Rogen και Lauren Miller Rogen.

«[Εγώ] θα έλεγα, «κοιμάμαι μόνο έξι ώρες.» Και ο άλλος έλεγε «Κοιμάμαι μόνο πέντε!» και συνεχίζαμε «Λοιπόν, μερικές φορές δεν κοιμάμαι καθόλου», είπε ο 67χρονος Γκέιτς. «Θα έλεγα: ‘Ουάου, αυτοί οι τύποι είναι τόσο καλοί. Πρέπει να προσπαθήσω περισσότερο, γιατί ο ύπνος είναι τεμπελιά και περιττός’».

Ο Γκέιτς άλλαξε τη νοοτροπία του όταν ο πατέρας του διαγνώστηκε με νόσο Αλτσχάιμερ, ωθώντας τον να αρχίσει να μαθαίνει για την υγεία του εγκεφάλου, είπε.

Οι ηλικιωμένοι – ηλικίας 65 ετών και άνω – που κοιμούνται λιγότερο από πέντε ώρες τη νύχτα έχουν διπλάσιες πιθανότητες να αναπτύξουν άνοια ή να πεθάνουν μέσα σε πέντε χρόνια, σε σύγκριση με εκείνους που κοιμούνται μεταξύ έξι και οκτώ ωρών τη νύχτα, σύμφωνα με έρευνα του Harvard Medical School.

Ο ύπνος έχει σημασία και για τους νεότερους: Οι οκτώ έως 10 ώρες τη νύχτα μπορεί να βοηθήσουν τους εφήβους να αναπτύξουν βέλτιστη πνευματική ανάπτυξη, ψυχική υγεία και μνήμη, σύμφωνα με την American Academy of Sleep Medicine.

Πλέον ο Gates κοιμάται τουλάχιστον 7 ώρες κάθε νύχτα. Και θεωρεί ότι ο καλός ύπνος είναι πολύ σημαντικός.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

8 + five =