αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑO Bankman-Fried φαίνεται να «τσέπωσε» 2,2 δισ. δολάρια της FTX

O Bankman-Fried φαίνεται να «τσέπωσε» 2,2 δισ. δολάρια της FTX

Περισσότερα από 2 δισεκατομμύρια δολάρια μεταφέρθηκαν στον Sam Bankman-Fried από εταιρικές οντότητες της FTX, σύμφωνα με έγγραφα που κατατέθηκαν στη δικαιοσύνη, γράφουν οι Financial Times.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου που περιγράφει οικονομικές καταστάσεις που κατατέθηκαν στο πτωχευτικό δικαστήριο του Ντέλαγουερ, ο Bankman-Fried και πέντε μέλη του στενού του κύκλου μετέφεραν συνολικά 3,2 δισ. δολάρια στους προσωπικούς τους λογαριασμούς, με τη μορφή «πληρωμών και δανείων». Tα κεφάλαια προέρχονται κυρίως από την Alameda Research, ένα hedge fund για συναλλαγές σε crypto που συνδέεται με την FTX.

Ο John Ray, ο νέος διευθύνων σύμβουλος της FTX που διορίστηκε τον Νοέμβριο μετά την πτώχευση του ανταλλακτηρίου, επιδιώκει να εντοπίσει πού βρίσκονται τα κρυπτονομίσματα και τα άλλα περιουσιακά στοιχεία που μπορούν τελικά να επιστραφούν στα εκατομμύρια των πελατών FTX, των οποίων οι λογαριασμοί έχουν παγώσει από την κατάρρευσή του.

Ο Bankman-Fried αντιμετωπίζει δώδεκα ομοσπονδιακές κατηγορίες που σχετίζονται με την κατάρρευση της FTX, μεταξύ αυτών απάτη χρεογράφων και λεηλασία της πλατφόρμας για προσωπικό όφελος. Η διοίκηση της FTX δήλωσε την Τετάρτη ότι το ποσό των 3,2 δισ. δολαρίων δεν περιλαμβάνει 240 εκατ. δολάρια για «πολυτελή ακίνητα στις Μπαχάμες», «πολιτικές και φιλανθρωπικές δωρεές» και «σημαντικές μεταβιβάσεις» σε θυγατρικές. Τα στοιχεία έδειξαν ότι ο Bankman-Fried είχε λάβει 2,2 δισ. δολάρια.

Ένας δικηγόρος του Bankman-Fried δεν απάντησε αμέσως αίτημα για σχόλιο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

thirteen + 11 =