αρχικηVIRALO Adam Rolston χτύπησε ένα μπαλάκι του γκολφ για 2.000 χιλιόμετρα, θέλοντας να πετύχει ένα μεγάλο στόχο (ΒΙΝΤΕΟ)

O Adam Rolston χτύπησε ένα μπαλάκι του γκολφ για 2.000 χιλιόμετρα, θέλοντας να πετύχει ένα μεγάλο στόχο (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Adam Rolston, ένας πρώην παίκτης ράγκμπι από τη Βόρεια Ιρλανδία, ολοκλήρωσε πρόσφατα τη «μακρύτερη τρύπα» γκολφ στην ιστορία, ένα κατόρθωμα που είχε ως αποτέλεσμα να χτυπήσει μια μπάλα του γκολφ για 20.093 φορές, σε απόσταση περίπου 2.000 χιλιομέτρων, στις αποικίες και τις οροσειρές της Μογγολίας .

Όπως σημειώνει το perierga.gr, ο 28χρονος Rolston πήρε την ιδέα για αυτή τη μοναδική πρόκληση ενώ συζητούσε με τον πρώην συναθλητή του στο ράγκμπι, Ron Rutland, στην Κένυα. Ο Rutland είχε ολοκληρώσει μια επική περιπέτεια ποδηλασίας 26.000 χιλιομέτρων περνώντας από όλες τις χώρες της Αφρικής πριν φτάσει στη Νότια Αφρική για να δει την εθνική ομάδα ράγκμπι της χώρας τους να αγωνίζεται την Ιαπωνία στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2015.

Τότε ο Adam άρχισε να σκέφτεται μια παρόμοια περιπέτεια για το γκολφ. Ξεκίνησε να μιλάει με τους φίλους του γι’ αυτό, αλλά όλοι είπαν ότι δεν θα μπορούσε να γίνει, πράγμα που τον έκανε να θέλει να το δοκιμάσει ακόμα περισσότερο.

Η ιδέα ήταν να αποχωρήσει από το δυτικότερο σημείο της Μογγολίας και να συνεχίσει να χτυπάει μια μπάλα του γκολφ έως ότου φτάσει στο μοναδικό γήπεδο γκολφ στην ασιατική χώρα, στο Ulaanbataar. Επέλεξε, μάλιστα, τη Μογγολία επειδή έχει τις μεγαλύτερες πλαγιές στον κόσμο, χαμηλή πληθυσμιακή πυκνότητα και πολύ λίγα τεχνητά εμπόδια.

Υπολόγισε ότι θα έπρεπε να χτυπήσει την μπάλα περίπου 14.000 φορές για να φτάσει στον προορισμό του. Έτσι ξεκίνησε μαζί με τον Ron στις 28 Ιουνίου. Ο Adam είχε μια πολύ συγκεκριμένη διαδρομή προγραμματισμένη εκ των προτέρων και περίμενε ότι ο καιρός θα ήταν καλός και η διαδρομή τους εύκολη.

«Στο μυαλό μου είχα ότι θα έφτανα σε μια χώρα με ήλιο. Στην πραγματικότητα δεν είδαμε τον ήλιο για τέσσερις μέρες και περπατούσαμε στον πάγο μαζί με τον εξοπλισμό…», συμπλήρωσε ο ίδιος στον Guardian. Μετά από 82 ημέρες πεζοπορίας σε όλη τη Μογγολία, 2.000 χιλιόμετρα, 20.093 βολές και 400 μπάλες γκολφ, ο Adam Rolston ολοκλήρωσε τελικά την «μεγαλύτερη τρύπα» γκολφ στον κόσμο και έγραψε ιστορία. Το κατόρθωμα έχει ήδη εγκριθεί από την European Tour και θα συμπεριληφθεί στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

9 + 15 =