αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑO 30χρονος CEO που θεωρούνταν «αυτοκράτορας των crypto», μπήκε στην λίστα του Forbes, και τώρα οδηγείται στην πτώχευση

O 30χρονος CEO που θεωρούνταν «αυτοκράτορας των crypto», μπήκε στην λίστα του Forbes, και τώρα οδηγείται στην πτώχευση

Αίτηση για υπαγωγή στο άρθρο 11 του πτωχευτικού κώδικα κατέθεσε για την crypto αυτοκρατορία του ο Sam Bankman σε δικαστήριο των ΗΠΑ. Η κήρυξη χρεοκοπίας αφορά το παγκόσμιο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων FTX.com, την αμερικανική πλατφόρμα συναλλαγών FTX US και την επενδυτική εταιρεία Alameda Research.

Βάσει του αμερικανικού πτωχευτικού κώδικα, όταν μία εταιρεία υπάγεται στο άρθρο 11 παραμένει σε λειτουργία όσο προωθείται ένα δραστικό σχέδιο αναδιάρθρωσης με στόχο να αποπληρωθούν οι πιστωτές της.

Ο 30χρονος CEO παραιτήθηκε από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου. Αντικαταστάτης του ορίστηκε ο John J. Ray III, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της εταιρείας.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες η FTX αποκάλυψε το τεράστιο πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετώπιζε, αναφέροντας ότι έχει μία τρύπα 8 δισ. δολαρίων και άμεση ανάγκη για τουλάχιστον 4 δισ. δολάρια. Αρχικά η μεγαλύτερη ανταγωνίστριά της FTX, η Binance του Τσανγκπενγκ Ζάο, ανακοίνωσε ότι συμφώνησε να την εξαγοράσει και να τη σώσει. Ωστόσο πολύ σύντομα, ύστερα από έλεγχο των οικονομικών της, απέσυρε την προσφορά. Άλλος ενδιαφερόμενος δεν υπήρξε στον ορίζοντα και η πτώχευση ήταν αναπόφευκτη.

Ο αυτοκράτορας των crypto

Για τον Sam Bankman έχουμε ξανά μιλήσει εδώ στο It’s Possible. Είναι ένας δισεκατομμυριούχος των κυρπτονομισμάτων. Το 2017 παραιτήθηκε από τη δουλειά του και ίδρυσε την επενδυτική εταιρεία Alameda. Όμως σύντομα αντιλήφθηκε πόσο χαμηλό ήταν το επίπεδο των μεγάλων χρηματιστηρίων κρυπτονομισμάτων. Και έτσι, δημιούργησε το FTX. Tο οποίο επιτρέπει στους traders να αγοράζουν και να πωλούν ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία όπως το bitcoin και το Ethereum.

Είναι (ή έστω ήταν) ένας από τους πιο πλούσιους ανθρώπους στο πεδίο των κρυτονομισμάτων. Εκανε το ντεμπούτο του στη λίστα του Forbes με τους 400 πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου, το περασμένο έτος.

F102021_COVERS-no-upc-1

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × 3 =