αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑO 29χρονος Έλληνας που βρήκε το «μυστικό» για να διπλασιάσει τη διάρκεια ζωής του φρέσκου ψαριού

O 29χρονος Έλληνας που βρήκε το «μυστικό» για να διπλασιάσει τη διάρκεια ζωής του φρέσκου ψαριού

Μια καινοτομία η οποία έρχεται να ταράξει τα νερά του κλάδου των τροφίµων γενικότερα, προσφέροντας την ίδια στιγµή ένα µεγάλο αβαντάζ στον κλάδο της ιχθυοκαλλιέργειας, και δη στον τοµέα των εξαγωγών, παρέχει η SuSea, συνιδρυτής της οποίας είναι ο 29χρονος Μάριος Χρυσολούρης. Με σύµµαχο µια έρευνα η οποία διήρκεσε πάνω από µία 10ετία, η SuSea διπλασιάζει τη διάρκεια ζωής του φρέσκου ψαριού µε φυσικό τρόπο, χωρίς να επηρεάζει τα θρεπτικά συστατικά του.

Η SuSea, η οποία ξεκίνησε τα βήµατά της τον Απρίλιο του 2018, µε σύµµαχο το egg, αναπτύσσει καινοτόµες τεχνολογίες για την επεξεργασία ψαριών και θαλασσινών που αυξάνουν τη διάρκεια ζωής, µειώνουν τους κινδύνους που απορρέουν από παθογόνους µικροοργανισµούς και µειώνουν το συνολικό κόστος επεξεργασίας.

Ειδικότερα, όπως σημειώνει το Forbes, η SuSea χρησιµοποιεί φυσικά συστατικά και διαλύµατα ώστε να αυξήσει τη διάρκεια ζωής του συσκευασµένου ψαριού που πωλείται στα σούπερ-µάρκετ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Η διαδικασία επεξεργασίας περιλαµβάνει την εµβάπτιση του φιλεταρισµένου ψαριού σε ένα διάλυµα το οποίο αποτελείται από φυσικά συστατικά. Αυτά τα συστατικά επιβραδύνουν τις φυσικοχηµικές και βιολογικές δράσεις που συµβαίνουν στο ψάρι και, έτσι, επεκτείνουν τη διάρκεια ζωής του. Σκοπός της εταιρείας είναι να παρέχει ασφαλή και θρεπτικά προϊόντα θαλασσινών, καθώς και να περιορίσει τη σπατάλη τροφίµου.

Αυτήν τη στιγµή η δραστηριότητα της SuSea, η οποία συνεργάζεται µε την εταιρεία Νηρέας, αφορά την τσιπούρα και το λαβράκι, υπάρχουν ωστόσο συζητήσεις για επέκταση και στον σολοµό.

Η SuSea είναι το δεύτερο venture του Μάριου µετά τη FreshStrips (µια εταιρεία που παρέχει λύσεις χαµηλού κόστους στον τοµέα της συσκευασίας, οι οποίες πληροφορούν τον καταναλωτή για την ασφάλεια και ποιότητα των τροφίµων που αγοράζει).

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

12 − four =