αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑO 14χρονος που έγινε expert στην τεχνητή νοημοσύνη και προσλήφθηκε από την IBM (BINTEO)

O 14χρονος που έγινε expert στην τεχνητή νοημοσύνη και προσλήφθηκε από την IBM (BINTEO)

Η σχέση του Tanmay Bekshi με την τεχνολογία ξεκίνησε πολύ νωρίς, μόλις στα 5 του χρόνια. Τότε, ο πατέρας του ξεκίνησε να του μαθαίνει προγραμματισμό. «Ήταν τόσο συναρπαστικό για εμένα, το γεγονός ότι οι υπολογιστές μπορούν να κάνουν τα πάντα», λέει ο Tanmay Bekshi.

Ο ίδιος συνέχισε στον ίδιο δρόμο. Σε ηλικία 7 ετών έφτιαξε το δικό του κανάλι στο YouTube, μέσα από το οποίο έδινε συμβουλές σχετικά με το πως να γράφεις κώδικα. Λίγα χρόνια αργότερα, ο «μικρός» είχε φτιάξει την δική του εφαρμογή, με το όνομα «Ask Tanmay», η οποία σχετιζόταν με την τεχνητή νοημοσύνη. Τότε, τράβηξε τα βλέμματα δύο εργαζομένων της IBM. Τώρα, οι εργαζόμενοι αυτοί είναι μέντορες του. Και ο Bekshi εργάζεται για την IBM.

«Είμαι παθιασμένος για την τεχνητή νοημοσύνη», τονίζει.

Όπως εξηγεί, θέλει να μοιραστεί τις γνώσεις του, έτσι ώστε οι γιατροί να μάθουν τα οφέλη της τεχνητής νοημοσύνης. Πάντως αυτή τη στιγμή δουλεύει πάνω σε ένα project που λέγετε «Cognitive Story», και στόχο έχει να κάνει τις ζωές των ανθρώπων καλύτερη, μέσα από την τεχνολογία. Ο 14χρονος σήμερα Tanmay Bekshi, γνωρίζει ότι κάθε βήμα είναι σημαντικό, και το τελικό αποτέλεσμα θα είναι εντυπωσιακό.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two − two =