αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑO φύλακας που έγινε CEO, περιγράφει με μια λέξη το στοιχείο που θα σε κάνει σπουδαίο leader

O φύλακας που έγινε CEO, περιγράφει με μια λέξη το στοιχείο που θα σε κάνει σπουδαίο leader

Ο Corey E. Thomas, μεγάλωσε στα νότια των ΗΠΑ. Ο πατέρας του ήταν ηλεκτρολόγος και η μητέρα του γραμματέας. Και ο ίδιος ξεκίνησε από χαμηλά. Όταν έκανε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα, εργάστηκε ως φύλακας σε εκκλησίες.

«Υπήρξαν μερικά σπουδαία μαθήματα ηγεσίας εκεί», λέει.

Όπως εξηγεί, ανάμεσα σε άλλα σε συνέντευξη του στους NYT, έμαθε το πως δρουν οι άνθρωποι όταν είναι έξω, και πως δρουν όταν κανείς δεν τους κοιτά. Όμως, όλη αυτή η ενασχόληση του με το κομμάτι τις φύλαξης, του έμαθε ένα πράγμα (συνέβαλε και η οικογένεια του σε αυτό), το οποίο είναι κατά τον ίδιο το Νο1 στοιχείο που πρέπει να έχει ένας leader. Το συνοψίζει σε μια λέξη: Η ταπεινότητα.

Στις επιχειρήσεις, συνήθως τραβούν τα βλέμματα αυτοί που αυτο- προβάλονται. Θεωρούν τον εαυτό τους ως success stories που πρέπει να βγουν προς τα έξω. Αλλά τελικά, οι πιο μεγάλοι ηγέτες είναι εκείνοι που δεν φοβούνται να μάθουν από τους άλλους. Που δεν φοβούνται να κάνουν την «βρώμικη δουλειά», να δώσουν το καλό παράδειγμα και να εμπνεύσουν και τους άλλους.

Όλα αυτά δεν σημαίνουν ότι δεν έχεις εμπιστοσίνη στον εαυτό σου. Απλά δείχνουν ότι είσαι ανοιχτός να μάθεις πράγματα από άλλους. Δεν χρειάζεται να έχεις όλες τις απαντήσεις. Άλλωστε, το να μαθαίνεις από τους άλλους, μπορεί να σε κάνει πολύ καλύτερο στη δουλειά σου.

Σήμερα, ο Corey E. Thomas είναι CEO της Rapid7, μιας network security εταιρίας, η οποία συνεργάζεται με αρκετές από τις πιο μεγάλες επιχειρήσεις του κόσμου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

19 + fifteen =