αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑO Στέλιος Χατζηιωάννου έχασε τον έλεγχο της EasyJet μετά από 26 χρόνια

O Στέλιος Χατζηιωάννου έχασε τον έλεγχο της EasyJet μετά από 26 χρόνια

Μια σημαντική εξέλιξη είχαμε στο εσωτερικό της EasyJet. O ιδρυτής της εταιρίας, Στέλιος Χατζηιωάννου, έχασε τον έλεγχο της έπειτα από την αύξηση κεφαλαίου των 1,2 δισ. λιρών.

Σύμφωνα με την Telegraph, ο Ελληνοκύπριος επιχειρηματίας – γνωστός και ως Sir Stelios- επέλεξε να μην συμμετάσχει στην αύξηση κεφαλαίου, με αποτέλεσμα το ποσοστό του να υποστεί dilution.

Συγκεκριμένα, ο επιχειρηματίας και η οικογένειά του είδαν το ποσοστό τους στην αεροπορική να μειώνεται στο 15,3% από 25,2%.

Καθώς η συμμετοχή του έπεσε κάτω από το φράγμα του 25%, ο Χατζηιωάννου δεν έχει πια δικαίωμα βέτο επί των βασικών αποφάσεων που λαμβάνει το διοικητικό συμβούλιο, οι οποίες απαιτούν την ψήφο των δύο τρίτων των μετόχων.

Πρόκειται για έναν σημαντικό σταθμό στην καριέρα του επιχειρηματία, ο οποίος ίδρυσε την easyJet το 1995, σε ηλικία 28 ετών, με ένα δάνειο 5 εκατ. λιρών από τον εφοπλιστή πατέρα του.

Όταν η εταιρεία εισήχθη στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο επιχειρηματίας κράτησε περίπου το ένα τρίτο των μετοχών της, το οποίο διατηρούσε έως και σχετικά πρόσφατα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × 3 =