αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑO Σπύρος Θεοδωρόπουλος μπαίνει στη ΜΕΒΓΑΛ

O Σπύρος Θεοδωρόπουλος μπαίνει στη ΜΕΒΓΑΛ

Το ποσοστό της CVC στη βορειοελλαδίτικη γαλακτοβιομηχανία εξαγοράζεται από την επιχειρηματική οικογένεια Χατζάκου, βασικό μέτοχο της ΜΕΒΓΑΛ με 43% και τον επιχειρηματία Σπύρο Θεοδωρόπουλο, οι οποίοι, σύμφωνα με πληροφορίες, θα αποκτήσουν από κοινού, σε ίσο ποσοστό, το μερίδιο.

Η αντιπρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της ΜΕΒΓΑΛ Μαίρη Χατζάκου ενισχύει τη θέση της στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας της, ενώ ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος γίνεται νέος μέτοχος, όπως σημειώνει το Euro2day.gr.

Ο κ. Θεοδωρόπουλος επανέρχεται έτσι στο προσκήνιο, σε συνέχεια του deal της Mondelez με την Chipita, που τον έφερε στο επίκεντρο της διεθνούς επιχειρηματικής σκηνής -η αξία της συμφωνίας ήταν 2 δισ. ευρώ ή 20 φορές τα κέρδη EBITDA της ελληνικής εταιρείας. Με ρευστότητα άνω των 180 εκατ. ευρώ από τη συμφωνία  αυτή, ήταν θέμα χρόνου να κάνει την επόμενη επενδυτική κίνηση.

Εντός των ημερών αναμένεται να οριστικοποιηθεί η συμφωνία με τη CVC, που θα σημάνει νέα σελίδα στην ανάπτυξη της ΜΕΒΓΑΛ, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες έκλεισε το 2020 με αύξηση κύκλου εργασιών κατά 3%. Με βάση τον τελευταίο δημοσιευμένο ισολογισμό της, το 2019 ο κύκλος εργασιών της κατέγραψε οριακή αύξηση 1,68% στα 113,667 εκατ. ευρώ, με EBITDA 9,821 εκατ. ευρώ έναντι 9,696 εκατ. ευρώ στην προηγούμενη χρήση και αποτελέσματα μετά από φόρους 2,037 εκατ. ευρώ έναντι κερδών 745 χιλ. ευρώ αντίστοιχα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

9 − 6 =