αρχικηΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣO πληροφορικάριος που φτιάχνει χειροποίητα περιλαίμια για τον σκύλο σου

O πληροφορικάριος που φτιάχνει χειροποίητα περιλαίμια για τον σκύλο σου

Από τον τομέα της πληροφορικής, τις σπουδές στην Αμερική και την εργασία σε μεγάλες εταιρίες στην Ελλάδα, ως την δημιουργία ενός διαφορετικού brand. Κάπως έτσι είναι η επαγγελματική διαδρομή του Δημήτρη Θεοχάρη, ο οποίος είναι ιδρυτής της leatherforepets. Πρόκειται για ένα ελληνικό brand που φτιάχνει χειροποίητα δερμάτινα περιλαίμια για σκύλους, τα οποία… ξεχωρίζουν από μακριά.

Ο ίδιος μιλά στο It’s Possible και περιγράφει όλη την διαδικασία για να δημιουργηθεί ένα τέτοιο περιλαίμιο, πως μπορεί κάποιος να κινηθεί επιχειρηματικά σε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό πεδίο όπου υπάρχουν και μεγάλες αλυσίδες, ενώ παραθέτει και τα σχόλια που ακούει από το κοινό.

Πως προέκυψε η συγκεκριμένη ιδέα και με τι ασχολούσασταν επαγγελματικά πριν

Η επαγγελματική μου σταδιοδρομία ξεκίνησε στον χώρο της πληροφορικής μετά από σπουδές στην Αμερική, από 1999 ως 2005. Εκ τότε πέρασα από αρκετές μεγάλες εταιρείες του χώρου στην Ελλάδα αλλά το μικρόβιο του να κάνω κάτι δικό μου υπήρχε από πολύ νωρίς. Έχοντας πάντα μεγαλώσει με έναν σκύλο δίπλα μου δεν ήταν δύσκολο να γεννηθεί η ιδέα του leatherforpets, έτσι πριν 2 χρόνια έκανα στροφή στα επαγγελματικά και ιδρυθηκε η ιδεα της leatherforepets δίνοντας την δυνατότητα σε κάθε ιδιοκτήτη σκύλου να προφέρει ένα μοναδικο χειροποίητο δερμάτινο περιλαίμιο στον σκύλο του.

Με απλά λόγια, τι προϊόντα θα βρει κάποιος σε εσάς αυτή τη στιγμή;

Θα βρει δερμάτινα χειροποίητα κολάρα που όμοια τους δεν υπάρχουν. Απευθύνονται  σε αυτούς που ψάχνουν το κάτι παραπάνω και που θέλουν να το παραμετροποιήσουν στα μέτρα τους , δηλαδή  κάτι που δε γίνεται στα έτοιμα του εμπορίου. Μέσα από την ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων μπορεί να δημιουργήσει κάτι το μοναδικό αποκλειστικά για τον δικό του σκύλο.

Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να επιβιώσει ένα τέτοιο business project σε μία ανταγωνιστική αγορά όπου υπάρχουν και μεγάλες αλυσίδες με πιο φθηνά προϊόντα και ενδεχομένως πιο μαζική παραγωγή;

Το σημαντικότερο είναι η κάθε εταιρεία να ορίσει με σαφήνεια το προφίλ των καταναλωτών που την ενδιαφέρει να απευθυνθεί. Έχοντας ως σταθερά την χαμηλή τιμή ενός προϊόντος, η οικονομική θεωρία μας διδάσκει πως σε καμία περίπτωση κατά την παραγωγική διαδικασία του, δεν μπορούμε να κρατήσουμε χαμηλό το κόστος και τον χρόνο παραγωγής χωρίς να ρίξουμε την ποιότητα του.

Αντιθέτως, στην leatherforpets.com δίνουμε έμφαση στην μεγιστοποίηση της ποιότητας. Χρησιμοποιούμε μόνο τις ποιοτικότερες πρώτες ύλες και η παραγωγική διαδικασία είναι πλήρως χειροποίητη. Με αυτό τον τρόπο έχουμε την δυνατότητα του ποιοτικού ελέγχου όλων των παραγωγικών σταδίων, καθώς και την δυνατότητα της πλήρης παραμετροποίησης του τελικού προϊόντος σύμφωνα με τις επιθυμίες του κάθε πελάτη.  Αυτό είναι το ανταγωνιστικό μας πλεονέκτημα έναντι των μαζικών και φθηνότερων προϊόντων της αγοράς. Στοχεύουμε στον καταναλωτή που είναι διατεθειμένος να πληρώσει μια αυξημένη τιμή που όμως μεταφράζετε σε ένα εξαιρετικής ποιότητας και πλήρως  εξατομικευμένο προϊόν.

Με δεδομένο ότι εσείς δημιουργείτε χειροποίητα δερμάτινα περιλαίμια, ποια είναι η διαδικασία για να φτιαχτεί κάτι τέτοιο; Και πόσο γρήγορα μπορεί να φτάσει σε έναν πελάτη;

Η παραγωγική διαδικασία είναι πλήρως χειροποίητη από το αρχικό μέχρι το τελευταίο της στάδιο. Δε έχουμε έτοιμα περιλαίμια, όλα είναι κατά παραγγελία δίνοντας την δυνατότητα στον πελάτη να διαλέξει ανάμεσα σε πάρα πολλές επιλογές διαμορφώνοντας έτσι το δικό του εξατομικευμένο περιλαίμιο. Σε 10 μέρες μετά την αρχική παραγγελία το περιλαίμιο είναι έτοιμο να ταξιδέψει στον κάτοχο του.

Αρχικά ο πελάτης διαλέγει το μέγεθος και το χρώμα του περιλαίμιου, το σχέδιο που του αρέσει ή που έχει φανταστεί, τα διακοσμητικά μεταλλικά στοιχεία που μπορεί να έχει πάνω το περιλαίμιο,  ίσως κάποιο όνομα που θέλει να αναγράφεται πάνω και πολλές άλλες επιλογές που συμβάλουν στην δημιουργία ενός μοναδικού και πλήρως προσαρμοσμένου στον χαρακτήρα του σκύλου περιλαίμιου.

Αυτό είναι μόνο η αρχή αφού αμέσως μετά ακολουθεί η πλήρως χειροποίητη παραγωγική διαδικασία του περιλαίμιου. Είναι μια διεργασία πολλών σταδίων που μεταξύ άλλων εμπεριέχει την επιλογή του κατάλληλου δέρματος, της επεξεργασίας του, της κοπής, βαφής και ραψίματος του αποκλειστικά στο χέρι, του φινιρίσματος του, της τοποθέτησης των διακοσμητικών στοιχειών και πολλών άλλων διαδικασιών συμπεριλαμβανομένων των ποιοτικών ελέγχων ώστε το τελικό προϊόν να είναι άριστο.

Τι σχόλια και τι ανταπόκριση βλέπετε ως τώρα από την πλευρά του κοινού;

Τα σχόλια είναι πλήρως ενθαρρυντικά, οι πελάτες μας είναι πλήρως ευχαριστημένοι από την τέχνη και την ποιότητα των προϊόντων μας. Είμαστε πολύ χαρούμενοι γιατί έχουμε μεγάλο αριθμό νέων παραγγελιών από πελάτες που επιστέφουν και αγοράζουν εκ νέου περιλαίμια μας. Η ανταπόκριση είναι μεγάλη και με σιγουριά μπορούμε να πούμε πως ο κόσμος εκτιμάει την ποιότητα και την μοναδικότητα των περιλαίμιων μας. Μέσω της  ιστοσελίδας μας leatherforpets.com είμαστε στην ευχάριστη θέση να εξυπηρετούμε πελάτες από όλο τον κόσμο. Με μεγάλη μας χαρά είμαστε εδώ να εξυπηρετήσουμε κάθε αναγνώστη που θέλει να προφέρει ένα μοναδικό και ποιοτικό δώρο στον τετράποδο φίλο του.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

7 − 5 =