αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑO ΟΛΠ σχεδιάζει 4 νέα ξενοδοχεία στο λιμάνι του Πειραιά

O ΟΛΠ σχεδιάζει 4 νέα ξενοδοχεία στο λιμάνι του Πειραιά

Την ανάπτυξη έως και τεσσάρων ξενοδοχείων εντός της χερσαίας ζώνης του λιμανιού του Πειραιά προβλέπει το master plan που εγκρίθηκε, υπό προϋποθέσεις, από το Συμβούλιο της Επικρατείας. Τα δύο εκ των ξενοδοχείων, ένα τεσσάρων και ένα πέντε αστέρων, σχεδιάζεται να γίνουν αφού προηγουμένως μετατραπούν οι αποθήκες (η «μικρή» και η «μεγάλη», που βρίσκονται δίπλα στις παλαιές διαμετακομιστικές αποθήκες σιτηρών) σε κατάλληλα για την ανάπτυξη ξενοδοχείων κτίρια, όπως μεταδίδει η Καθημερινή.

Αυτές οι δύο μονάδες είναι και οι πρώτες που αναμένεται να προχωρήσουν. Ενα άλλο τρίτο ξενοδοχείο σχεδιάζεται να αναπτυχθεί στη λεγόμενη «Παγόδα» στην Ακτή Μιαούλη, αφού γίνουν έργα για τη διατήρηση της σκεπής της που έχει χαρακτηριστεί διατηρητέα. Το κτίριο κατασκευάστηκε τη δεκαετία του 1960, με στόχο τον ασφαλή ελλιμενισμό των υπερωκεανίων της εποχής. Το τέταρτο ξενοδοχείο σχεδιάζεται να χωροθετηθεί στην περιοχή Πόρτο Λεόνε, δηλαδή στη νότια πλευρά του λιμανιού, εκεί όπου θα βρίσκεται και ο νέος προβλήτας για τα κρουαζιερόπλοια, και θα έχει χαμηλό ύψος προκειμένου να μην αλλοιώνει τη γραμμή ορατότητας της πόλης με τη θάλασσα.

Πρόκειται για σχέδιο που είχε διατυπωθεί στα τέλη του 2018-2019 και εντάχθηκε στις προαιρετικές επενδύσεις της Cosco Shipping στο πλαίσιο των δεσμεύσεών της μετά την απόκτηση αρχικά του 51% και πλέον του 67% του μετοχικού κεφαλαίου της εισηγμένης παραχωρησιούχου. Αυτά τα ξενοδοχεία έχουν στόχο να εξυπηρετήσουν την ακτοπλοΐα και την κρουαζιέρα, εξηγούν πηγές της εταιρείας, προσθέτοντας πως πρόκειται για μεσοπρόθεσμο πλάνο, αφού πρώτα θα πρέπει να ολοκληρωθεί η επέκταση του επιβατικού λιμένα. Το ΣτΕ έχει θέσει μια σειρά προϋποθέσεων για το σύνολο των επενδύσεων στον ΟΛΠ, δεσμευτικών και προαιρετικών, μεταξύ των οποίων και η εκπόνηση κυκλοφοριακής μελέτης δεδομένου ότι η αύξηση της κίνησης που αναμένεται να φέρουν η διεύρυνση της δραστηριότητας της κρουαζιέρας αλλά και τα ξενοδοχεία θα επιβαρύνει τον συγκοινωνιακό φόρτο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seven − 4 =