αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑO Νο1 λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι παραιτούνται από τις δουλειές τους (και τι πρέπει να κάνει ο leader)

O Νο1 λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι παραιτούνται από τις δουλειές τους (και τι πρέπει να κάνει ο leader)

To είχε πει κάποτε η Mary Kay Ash, η ιστορική ιδρύτρια της Mary Kay Cosmetics: «Όλοι οι άνθρωποι έχουν ένα αόρατο καρτελάκι που κρέμεται από τον λαιμό τους, και λέει ‘Κάνε με να νιώσω σημαντικός’. Ποτέ μην ξεχνάς αυτό το μήνυμα, όταν εργάζεσαι με ανθρώπους». Ναι, αυτός είναι ο Νο1 λόγος για τον οποίο πολλοί εργαζόμενοι παραιτούνται από την δουλειά τους, όπως σημειώνει σε άρθρο του το Inc.com.

Δεν είναι τα λεφτά που μετράνε πρώτα από όλα. Αλλά το αν εκτιμάται ή όχι η δουλειά τους. Ο προϊστάμενος ή ο leader μέσα σε μια εταιρία, πρέπει να εκτιμά τα μέλη της ομάδας και την προσφορά τους. Και όχι μόνο αυτό. Δεν αρκεί απλά να τους εκτιμάς, πρέπει και να τους το δείχνεις.

Ενώ κρίνουμε τους εαυτούς μας με βάση τις προθέσεις μας, οι άλλοι μας κρίνουν για τις πράξεις μας.

Δεν έχει σημασία από μόνο του λοιπόν, το πόσο εκτιμάς κάποιους ανθρώπους. Αυτό που παίζει καθοριστικό ρόλο, είναι τι «λένε» οι πράξεις σου. Έρευνα που έκανε η αμερικανική εταιρία Gallup, έδειξε ότι οι εργαζόμενοι που νιώθουν ότι η προσφορά τους εκτιμάται, είναι πιο παραγωγικοί και πιστοί στην επιχείρηση που δουλεύουν.

Αν είσαι ο leader της εταιρίας, μη διστάζεις να λες «μπράβο» όταν χρειάζεται. η ψυχολογία παίζει ρόλο. Και μπορεί να ανεβάσει όλη την εταιρία προς τα πάνω.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fifteen + 14 =