αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑO «κανόνας των 240 λεπτών» που χρησιμοποιούν οι πλούσιοι

O «κανόνας των 240 λεπτών» που χρησιμοποιούν οι πλούσιοι

Για τον Tom Corley έχουμε ξανά μιλήσει εδώ στο It’s Possible. Πρόκειται για best-seller συγγραφέα και τον άνθρωπο που μελέτησε τις συνήθειες 233 εκατομμυριούχων κατά τη διάρκεια πέντε ετών. Αναμεσα στα συμπεράσματα στα οποία κατέληξε, είναι και ο «κανόνας των 240 λεπτών», όπως λέει στο CNBC. Ένας κανόνας που χρησιμοποιούν οι πλούσιοι άνθρωποι και, σύμφωνα με τον συγγραφέα, τους κάνει να ξεχωρίζουν από όλους τους υπόλοιπους.

Υπάρχουν 1.440 λεπτά κάθε μέρα. Αυτός είναι ο ένας κοινός παρονομαστής που μοιραζόμαστε όλοι. Σε αυτό… είμαστε όλοι ίσοι. Και οι περισσότεροι άνθρωποι, πλούσιοι ή φτωχοί, χρησιμοποιούν περίπου 1.200 από αυτά τα λεπτά για τις ακόλουθες δραστηριότητες: Εργασία, μετακίνηση, οικογένεια, ύπνο, φαγητό, μπάνιο, περιποίηση και ντύσιμο.

Αυτό αφήνει περίπου 240 λεπτά χρόνου κάθε μέρα. Και είναι αυτό που κάνουν οι πλούσιοι με αυτά τα 240 λεπτά, που τους οδηγεί στην επιτυχία.

60 λεπτά για να κάνεις τα όνειρά σου πραγματικότητα

Αν θέλεις να γίνεις πλούσιος, θα πρέπει να αφιερώνεις μία ώρα την ημέρα σε στοχευμένες δραστηριότητες που θα σε βοηθήσουν να κάνεις τα όνειρά σου πραγματικότητα και σε στόχους που αποτελούν ‘σκαλοπάτια’ σε αυτή τη διαδικασία. Αυτές οι δραστηριότητες δεν έχουν να κάνουν με το να δουλεύεις πιο σκληρά αλλά με το να αναπτύσσεις δεξιότητες που μπορεί να σου φανούν χρήσιμες, να ψάχνεις για εναλλακτικές λύσεις και για πρόσθετες πηγές εισοδήματος. Ένα παράλληλο project μπορεί επίσης να βοηθήσει.

60 λεπτά για να μάθεις νέα πράγματα

«Κάθε μέρα, οι αυτοδημιούργητοι πλούσιοι στη Μελέτη μου για τα Rich Habits εξασκούσαν τακτικά κάποιες δεξιότητες και αφιέρωναν χρόνο για να αυξήσουν τις γνώσεις τους σχετικά με αυτήν την ικανότητα, την καριέρα τους ή τον κλάδο τους. Αυτή η καθημερινή συνήθεια τους βοήθησε να διατηρήσουν και να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους και τις γνώσεις τους, καθιστώντας τους experts σε ό,τι κι αν έκαναν για να βγάλουν χρήματα», λέει ο συγγραφέας.

30 λεπτά για γυμναστική

Η γυμναστική, ειδικά η αεροβική, είναι εξαιρετικά σημαντική. Μπορεί να βελτιώσει τις πνευματικές σου λειτουργίες, την υγεία και τη διάθεσή σου, μειώνοντας παράλληλα τα επίπεδα του στρες και του άγχους που κρατάνε την παραγωγικότητά σου πίσω. Θυμήσου και το άρθρο: «Πως μία βόλτα 5 λεπτών έξω μπορεί να σε boostάρει».

30 λεπτά για το χτίσιμο rich σχέσεων

Το networking -και εδώ- παίζει τον ρόλο του. Εδώ είναι μερικές κινήσεις που κάνουν οι πλούσιοι: Συμμετοχή ή λειτουργία επιχειρηματικών οργανώσεων, μη κερδοσκοπικών οργανισμών ή εμπορικών ενώσεων. Καλέστε σημαντικά άτομα απλά για να πείτε ένα ‘γεια’. Πάρτε ένα τηλέφωνο τους άλλους όταν έχουν γενέθλια. Πραγματοποίηση κλήσεων σε άτομα που έχουν σημασία για εσάς και μόλις απέκτησαν ένα μωρό, παντρεύτηκαν, βίωσαν έναν θάνατο στην οικογένεια τους κ.λπ. Οι κλήσεις με αφορμή συμβάντα ζωής είναι κρίσιμες επειδή τα γεγονότα της ζωής βασίζονται πάντα σε συναισθήματα και τα συναισθήματα δημιουργούν δυνατές αναμνήσεις. Θα θυμούνται εσάς και την κλήση σας.

60 λεπτά για χαλαρωτικές δραστηριότητες

Ο χειρότερος εχθρός της επιτυχίας και της παραγωγικότητας είναι το ‘κάψιμο’, κάτι το οποίο γνωρίζουν πολύ καλά οι εκατομμυριούχοι. Εξ ου και φροντίζουν να ξεκουράζονται και να χαλαρώνουν για περίπου μία ώρα μέσα στη μέρα τους. 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × three =