αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑO επενδυτής Θανάση Καλέκος, έδωσε μερικά χρήσιμα business tips, μιλώντας στο Startup Grind Athens

O επενδυτής Θανάση Καλέκος, έδωσε μερικά χρήσιμα business tips, μιλώντας στο Startup Grind Athens

Όπως κάθε φορά, έτσι και στις 14 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το Startup Grind Athens στο Found.ation με τον καλεσμένο Θανάση Καλέκο από τους Odyssey Venture Partners να καταφέρνει από τα πρώτα μόλις λεπτά της ομιλίας του να κλέβει την παράσταση με το πάθος του, το ενδιαφέρον του αλλά και όλο το σύνολο της προσωπικότητας του.

Καθ’ όλη την διάρκεια του event, έχοντας ρόλο mentor με μαγική μεταδοτική ικανότητα αλλά παράλληλα και επενδυτή (that’s his job) με τεράστια αυτογνωσία και ρεαλιστικότητα, κατάφερε να κάνει τους φίλους του Startup Grind Athens να μείνουν προσηλωμένοι σε κάθε του μικρό ή μεγάλο δίδαγμα γύρω από το γλυκόξινο μοντέλο σχέσης founder-επενδυτή.

Γνώση και attitude – “You need to be an open-ears smart enthusiast”

Καλή γνώση; Γενική ή στοχευμένη γνώση της αγοράς και του industry;Τίποτα αλλά Scientific wild-ass guess (SWAG) ήταν η απάντηση του Θανάση, ο οποίος τόνισε την αναγκαιότητα της δυναμικότητας, της δυνατότητας άμεσου ελιγμού και γρήγορης κατανόησης του περιβάλλοντος, ως αναγκαία χαρακτηριστικά ενός φιλόδοξου founder. Κατόπιν, μίλησε για την διαφορά ενός σετ πληροφοριών και ενός κομματιού γνώσης και απέδειξε πως η πληροφορία για να μετατραπεί σε γνώση πρέπει να φιλτραριστεί πρώτα από ένα καλό μυαλό, αλλιώς από μόνη της δεν θα συντελέσει ποτέ στην παραγωγή στοχευμένου αποτελέσματος.

Αναμφισβήτητα, η αυτοπεποίθηση είναι αναγκαία για οποιοδήποτε είδους επιτυχία, πόσο μάλλον για να καταφέρεις να ξεκινήσεις αλλά και να συνεχίσεις να ανεβαίνεις την σκάλα της ανάπτυξης μια επιχείρησης από το μηδέν. Για να μην ξεφύγει η κατάσταση και η αυτοπεποίθηση μεταβεί σε ανόητη υπεραισιοδοξία ο Θανάσης δήλωσε πως δεν θα επένδυε ποτέ σε founder που δεν κάνει συχνά motivational optimization. (so, do it!)

Μιλώντας με ένα επενδυτή – Smart DON’Ts

Όραμα, ιδέα, αγορά, είναι λέξεις που ένας επενδυτής θέλει να ακούσει από ένα φιλόδοξο founder ειδικά αν επιχειρηματολογούντε με σοβαρά επιχειρήματα και πλαισιώνονται από σκληρή δουλειά και υπομονή. Θα ήταν καλό όμως να αποφευχθούν οι παρακάτω ατάκες για ευνόητους λόγους.

– Αν δεν σου αρέσει αυτή η ιδέα, έχω και μία άλλη!
Αλήθεια; Και γιατί δεν είπες πρώτα την δεύτερη για να μην χάνουμε χρόνο’ είναι αυτό που θα πει η τουλάχιστον θα σκεφτεί ο επενδυτής και μάλλον η κουβέντα σας δεν πηγαίνει και τόσο καλά.

– Μπορώ να κάνω growth γρηγορότερα από την πολυεθνική – ανταγωνιστή μου!
Ο επενδυτής που μιλάς έχει αρκετή εμπειρία για να καταλάβει ότι μια πολυεθνική είναι δυσκίνητη αλλά αυτό που λες πρέπει να καταλάβεις πως είναι υπερφιλόδοξο και αρκετά θρασύ.

– Δεν έχω τεράστια εμπειρία αλλά έχω καθαρό όραμα και προσπαθώ μόνιμα!
Ίσως να είναι αποδεκτό απλά πρόσεχε γατί όπως ανέφερε ο Θανάσης Καλέκος ​:“Clear vision and always committed could win experience but bad experience cannot win good experience”.

Τελικές συμβουλές από έναν έμπειρο επενδυτή

“Δεν υπάρχει χρυσή τομή ψυχογραφικών χαρακτηριστικών που διέπουν τους επιτυχημένους founders.”.

“Startup δεν σημαίνει άμεση επιτυχία και ποιότητα ζωής. Αν δεν σου αρέσει ο μαραθώνιος μην γίνεις μαραθωνοδρόμος“.

Pre-Christmas Party – Networking Event!

Οι γιορτές πλησιάζουν και το Startup Grind Athens οργανώνει το πιο «ζεστό» party των Χριστουγέννων! Την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου, στο όμορφα στολισμένο χώρο του The HUB Events θα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε νέους φίλους (make friends, not contacts), να ανταλλάξουμε απόψεις (give first) και φυσικά να προσφέρουμε βοήθεια σε όσους αναζητούν λύσεις για χρηματοδότηση, feedback, νέες συνεργασίες κά (help others).

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × three =