αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑO ελεγκτής κυκλοφορίας drone, ο εκπαιδευτής ρομπότ και οι άλλοι: 6 δουλειές που όλοι θα θέλουν να κάνουν το 2040

O ελεγκτής κυκλοφορίας drone, ο εκπαιδευτής ρομπότ και οι άλλοι: 6 δουλειές που όλοι θα θέλουν να κάνουν το 2040

Είναι δεδομένο, ότι η αγορά εργασίας αλλάζει συνεχώς, με την είσοδο και των νέων τεχνολογιών στο «παιχνίδι». Δείτε το παρελθόν: Πόσο διαφορετικά ήταν τα δεδομένα, σε σχέση με 15 ή 20 χρόνια πριν. Κάποια επαγγέλματα χάνονται. Μερικά άλλα δημιουργούνται. Αρκετά παραμένουν σταθερά στην πρώτη γραμμή.

Το αμερικανικό Money, σε μια προσπάθεια να σκιαγραφήσει το μέλλον, παραθέτει τις 6 δουλειές που όλοι θα θέλουν να κάνουν το 2040. Μήπως να στραφείς σε κάποια από αυτές;

Virtual Store Manager: Ναι, είναι κάτι αντίστοιχο με τους ανθρώπους που σε εξυπηρετούν σε ένα φυσικό κατάστημα. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι ψωνίζουν πλέον online. Άρα στο μέλλον θα χρειάζονται κάποιον να τους εξυπηρετεί Live, σε ένα ιντερνετικό κατάστημα.

Συνεργάτης των ρομπότ: Μπορεί πολλοί να νομίζουν ότι τα ρομπότ… θα μας πάρουν τις δουλειές, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Τουλάχιστον όχι σε τόσο μεγάλο βαθμό. Για παράδειγμα, στις εγκαταστάσεις της Amazon υπάρχουν ρομπότ που βοηθούν τους εργαζομένους να κάνουν τη δουλειά τους πιο γρήγορα και αποτελεσματικά. Αν καταφέρεις να συνεργαστείς με ρομπότ, μάλλον θα έχεις μια σίγουρη δουλειά στο μέλλον.

Εκπαιδευτής των ρομπότ: Η μηχανική μάθηση, η οποία χρησιμοποιεί αλγόριθμους για να εκπαιδεύσει τους υπολογιστές -για παράδειγμα να κάνει ένα playlist στο Spotify- ήταν κάποτε μια δεξιότητα που είχαν οι λίγοι. Τώρα, είναι μια τεχνολογία που διαδίδεται όλο και σε πιο πολλούς. Αξίζει να ασχοληθείς με κάτι τέτοιο, αφού τέτοιοι επαγγελματίες θα είναι περιζήτητοι το 2040. Θα είσαι ένας… εκπαιδευτής των ρομπότ.

Ελεγκτής κυκλοφορίας drone: Μπορεί να βλέπεις πολλούς απλούς χρήστες να έχουν drone, ωστόσο σε επιχειρηματικό επίπεδο τα drone θα μπουν ακόμα περισσότερο στην καθημερινότητα των πόλεων όσο περνά ο καιρός. Κολοσσοί όπως η Amazon και η Google προετοιμάζονται για να παραδίδουν εμπορεύματα με την χρήση drones. Θα φτάσουμε σε ένα σημείο, όπου θα χρειάζεται ένα σύστημα εναέριας κυκλοφορίας παρόμοιο με αυτό που χρησιμοποιούν τα αεροπλάνα. Και κάποιοι θα είναι οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας drone.

Σχεδιαστής Επαυξημένης Πραγματικότητας: Ήδη πολλές εταιρίες έχουν βάλει το AR στα πλάνα τους, έτσι ώστε να οδηγήσουν τα προϊόντα τους στο επόμενο βήμα. Μέχρι το 2040, οι μηχανικοί, οι αρχιτέκτονες και οι σχεδιαστές UX που εργάζονται με αυτή την τεχνολογία θα είναι περιζήτητοι. Μπορείς να γίνεις ένας Σχεδιαστής Επαυξημένης Πραγματικότητας- επιλέγοντας τον κλάδο που σου ταιριάζει.

Micro Gig Agent: Στην εποχή μας, όλο και περισσότεροι άνθρωποι δημιουργούν τα δικά τους projects. Ακόμα και παράλληλα με την full-time δουλειά τους. Κάπου εκεί έρχονται οι ειδικοί σύμβουλοι ή coaches ή Micro Gig Agents. Οι οποίοι θα βοηθούν τους νέους επιχειρηματίες και freelancers, να βρουν το project που θέλουν να φτιάξουν, να το βγάλουν στην αγορά και να το αναπτύξουν.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

16 − three =