αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑO δισεκατομμυριούχος Mark Cuban περιέγραψε τι αλλάζει όταν γίνεσαι ξαφνικά πολύ πλούσιος (και τι δεν αλλάζει)

O δισεκατομμυριούχος Mark Cuban περιέγραψε τι αλλάζει όταν γίνεσαι ξαφνικά πολύ πλούσιος (και τι δεν αλλάζει)

Ο Mark Cuban ξεκίνησε από το μηδέν. Και πλέον είναι δισεκατομμυριούχος. Aυτός και οι συνιδρυτές του πούλησαν το Broadcast.com στην Yahoo για 5,7 δισεκατομμύρια δολάρια το 1999. Σήμερα, ο 61χρονος έχει μία περιουσία που φτάνει στα περίπου 4,3 δισεκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με την εμπειρία του Cuban, η μεγαλύτερη παρανόηση σχετικά με το να γίνεις και να παραμείνεις σούπερ πλούσιος, είναι ότι τα χρήματα σε αλλάζουν αυτόματα σε μεγάλο βαθμό. «Όλοι πιστεύουν ότι τα χρήματα σε αλλάζουν. Και μπορεί, από πολλές απόψεις, αλλά δεν είναι απαραίτητο» σημειώνει.

Όπως γράφει το CNBC, πριν ο Cuban κάνει την περιουσία του, βίωσε to πώς είναι να είσαι πραγματικά στο μηδέν, στα 20 του χρόνια. Δεν είχε αρκετά χρήματα για να ανοίξει έναν τραπεζικό λογαριασμό και μοιραζόταν ένα διαμέρισμα τριών υπνοδωματίων 600 δολαρίων το μήνα με άλλα πέντε άτομα. Κοιμόταν είτε στο πάτωμα είτε στον καναπέ. Αλλά ήταν ακόμα χαρούμενος: «Ακόμη και όταν κοιμόμουν στο πάτωμα, διασκέδαζα, έκανα παρέα με τους φίλους μου. Και αυτοί οι τύποι είναι ακόμα οι φίλοι μου τώρα».

Ωστόσο, όταν γίνεσαι πλούσιος ξαφνικά, χρειάζεσαι μία περίοδο προσαρμογής. Όπως εξηγεί: «Το πιο δύσκολο κομμάτι, πραγματικά, είναι να διαχειριστείς τους φίλους, όταν συμβαίνει για πρώτη φορά, γιατί είναι αυτοί που δεν είναι σίγουροι αν θα είσαι το ίδιο άτομο, και πώς θα φερθείς. Θα πληρώνεις στο εξής πάντα τον λογαριασμό ή μόνο μερικές φορές; Είναι μια περίοδος προσαρμογής, αλλά οι αληθινοί φίλοι σας παραμένουν αληθινοί φίλοι σας».

Φυσικά, το να βγάζεις πολλά χρήματα, ειδικά όταν ξεκινάς με τόσο λίγα, αναπόφευκτα θα αλλάξει κάποια πράγματα, παραδέχεται ο Cuban. Τα χρήματα του έχουν επιτρέψει περισσότερη ηρεμία και ευελιξία, για παράδειγμα. «Είμαι τυχερός γιατί δεν χρειάζεται να αγχώνομαι για τους λογαριασμούς, δεν χρειάζεται να ανησυχώ αν θα μου κόψουν το ρεύμα και τέτοια πράγματα, για τα οποία έπρεπε να ανησυχώ στο παρελθόν», τονίζει και συμπληρώνει: «Δεν χρειάζεται να ανησυχώ για τα χρήματα και μπορώ να ορίσω το δικό μου πρόγραμμα». Επιπλέον, μπόρεσε να αντέξει οικονομικά να αναβαθμίσει τον τρόπο ζωής του. Τα πρώτα πράγματα που ξόδεψε χρήματα αφού έγινε δισεκατομμυριούχος ήταν για να κάνει ένα ταξίδι στο Λας Βέγκας, διακοπές σε νησί, και να αγοράσει μία έπαυλη.

Πάντως ακόμα και σήμερα, ο Cuban δεν μπορεί να πιστέψει ότι ΄έχει αποκτήσει τόσα πολλά χρήματα. «Ακόμα και σήμερα — κάθε μέρα — όταν το σκέφτομαι, λέω ‘Θεέ μου. Πώς στο διάολο έγινε αυτό; Πώς είναι αυτό δυνατόν;’. Απλώς προσπαθώ να το εκτιμώ και να μην το θεωρώ δεδομένο και να μην το αφήνω να χαλάσει εμένα ή τα παιδιά μου», λέει ο ίδιος.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen + 3 =