αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑnuTonomy: Η startup που ετοιμάζεται να φέρει τα αυτοκίνητα χωρίς οδηγό στην Βοστόνη

nuTonomy: Η startup που ετοιμάζεται να φέρει τα αυτοκίνητα χωρίς οδηγό στην Βοστόνη

Όλο και πιο έντονο γίνεται το ενδιαφέρον για τα οχήματα που κινούνται χωρίς οδηγό. Είναι χαρακτηριστικό, ότι μέσα σε περίπου ένα μήνα, υπήρξε… καταιγισμός ειδήσεων γύρω από το συγκεκριμένο θέμα, με διάφορες εταιρίες, άλλες μεγάλες και άλλες μικρότερες, να κάνουν τις κινήσεις τους.

Τώρα είναι η σειρά της startup nuTonomy. Η εταιρία ετοιμάζεται να κάνει σημαντική κίνηση και να βγάλει στους δρόμους της Βοστόνης τα αυτοκίνητα χωρίς οδηγό που διαθέτει. Έτσι ώστε να πραγματοποιήσει τις δοκιμές που θέλει, σε πραγματικές συνθήκες.

Σημειώνεται ότι η εν λόγω εταιρία, ξεκίνησε να χρησιμοποιεί πιλοτικά τα οχήματα της, τον περασμένο Αύγουστο στο θαλάσσιο πάρκο της Σιγκαπούρης. Για εμπορικούς σκοπούς. Ενώ συνεργάζεται επίσης με την Grab, που πολλοί χαρακτηρίζουν ως «Uber της Ασίας». Τα στελέχη της εταιρίας θέλουν μέχρι το 2018 να έχουν ένα πλήρες δίκτυο με αυτοκινούμενα οχήματα στη Σιγκαπούρη.

Πάντως, ενώ το πιλοτικό πρόγραμμα στη Σιγκαπούρη ήταν ανοικτό για το κοινό, αντίθετα στη Βοστόνη, όπως σημειώνει το Recode.net, θα τα χρησιμοποιήσουν μόνο οι μηχανικοί της nuTonomy. Το σχέδιο έχεις ως στόχο, τα οχήματα να «μάθουν» του δρόμους και τα σήματα στη Βοστόνη. Που διαφέρουν αρκετά από αυτά της Ασίας.

«Αυτές οι δοκιμές, θα επιτρέψουν στους μηχανικούς μας να προσαρμόσουν το λογισμικό των οχημάτων στις καιρικές συνθήκες και τις κυκλοφοριακές προκλήσεις αυτού του μοναδικού περιβάλλοντος οδήγησης» σημειώνει ο συνιδρυτής της nuTonomy, Karl Iagnemma (φωτο).

Και συμπληρώνει: «Απώτερος μας είναι η δημιουργία ενός αποτελεσματικού, ασφαλούς και πλήρως αυτόνομης υπηρεσίας μεταφορών».

Η nuTonomy, θεωρείται από πολλούς ως ένας «παίχτης» που μπορεί να κοντράρει γνωστές εταιρίες στον εν λόγω πεδίο, όπως η Uber, η Google και η Lyft. Ειδικά, αν η startup ξεκινήσει την εμπορική λειτουργία της υπηρεσίας της στις ΗΠΑ.

nutonomy

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μέσα στο αυτοκίνητο της Tesla που κινείται μόνο του: Δείτε το βίντεο που ανέβασε ο Έλον Μασκ

Baidu: Η κινέζικη εταιρία έκανε κίνηση- ματ. Και έβγαλε αυτοκίνητα χωρίς οδηγό στους δρόμους

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

15 − 1 =