αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ Novartis Hellas, το πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτησης και τα fake likes ( ; ) στο Facebook

Η Novartis Hellas, το πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτησης και τα fake likes ( ; ) στο Facebook

Πριν από λίγες ημέρες, μου έκανε εντύπωση ένα «χορηγούμενο» post στο Facebook. Αυτό είχε γίνει από την Novartis Hellas, και αφορούσε κάποιο νέο πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης. «Ο Όμιλος Νovartis ανακοινώνει την έναρξη του Προγράμματος Eταιρικής Υπευθυνότητας «Ανοιχτά Φτερά» σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Βιομηχανικής και Επιχειρησιακής Επιμόρφωσης & Κατάρτισης (Ι.Β.ΕΠ.Ε.-ΣΕΒ). H πρωτοβουλία δωρεάν Κατάρτισης και Εξειδίκευσης με Πιστοποίηση απαντά στο καίριο πρόβλημα της ανεργίας στη χώρα μας και στόχο έχει να δώσει «φτερά» στους νέους, παρέχοντάς τους χρήσιμα εφόδια προκειμένου να γεφυρωθεί το χάσμα μεταξύ των αναγκών της αγοράς εργασίας και των δεξιοτήτων τους», διάβαζα λίγο αργότερα στο επίσημο site του ΙΒΕΠΕ, που αποτελεί τον εκπαιδευτικό βραχίονα του ΣΕΒ.

Γράφει ο Γιάννης Μπελεγρίνης

Τότε μου είχε κάνει εντύπωση βέβαια, το πως μια εταιρία που έχει εμπλακεί στο πρόσφατο σκάνδαλο (με τις μίζες, τα φάρμακα και τα πολιτικά πρόσωπα), βγαίνει τώρα -μάλιστα με την υποστήριξη του ΣΕΒ-  και καλεί του νέους για να συμμετέχουν σε πρόγραμμα που αφορά την νεανική απασχολησιμότητα. Δηλαδή, κάποιος νέος που θέλει εν έτει 2018 να διακριθεί στο επαγγελματικό πεδίο του, έχει ως προτεραιότητα να πάρει «μαθήματα» από μια εταιρία όπως η Novartis; Ακόμα κι αν αυτό το πρόγραμμα είναι δωρεάν.

Έχοντας περάσει κάποιες ημέρες από το επίμαχο post στο Facebook, το αναζήτησα πάλι, για να δω τι social ανταπόκριση μπορεί να έχει πάρει. Υπάρχουν, άραγε, πολλοί άνθρωποι στην Ελλάδα που θα πατούσαν Like σε ένα τέτοιο post; Κάπου εκεί, έρχεται ένα ακόμα ενδιαφέρον στοιχείο. Το post είναι αυτό που θα δείτε παρακάτω. Και όπως θα διαπιστώσετε κάνοντας κλικ στους χρήστες που έχουν πατήσει Like, πολλοί από αυτούς είναι… αραβικής και αφρικανικής καταγωγής. Μα πως γίνεται τόσοι πολλοί ξένοι να πατούν like και να αλληλεπιδρούν με μια ανάρτηση που αφορά καθαρά το κοινό στην Ελλάδα; Πρόκειται πιθανότατα για fake likes, αφού συνήθως όσοι ακολουθούν τέτοιες τακτικές προσελκύσουν likes από τέτοιες χώρες, όπου υπάρχουν τα λεγόμενα «εργοστάσια των likes». Με απλά λόγια μπορεί κάποιος να πληρώσει, και να λάβει τα αντίστοιχα fake likes. Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα, τα profiles που φαίνονται να πατούν likes, έχουν δημιουργηθεί μόνο για αυτόν τον σκοπό. Ενώ κάποιοι άλλοι πραγματικοί χρήστες από τις περιοχές που προαναφέραμε, το κάνουν «επαγγελματικά» για να έχουν οικονομικό κέρδος.

Φαίνεται ότι η Novartis Hellas επέλεξε έναν «τεχνητό» τρόπο για να δείξει… τον ενθουσιασμό των χρηστών για το νέο της εγχείρημα. Φυσικά κάτι ανάλογο μπορεί να έχουν επιλέξει να κάνουν και άλλες εταιρίες κατά καιρούς. Στην συγκεκριμένη περίπτωση όμως, η Novartis τα είχε μάλλον ακόμα περισσότερο ανάγκη.

Ένα νέο εφόδιο, δείχνει ένα νέο δρόμο για τους νέους! Ενημερωθείτε για το πρόγραμμα "Ανοιχτά Φτερά" και υποβάλετε αίτηση εδώ: www.ivepe.gr

Gepostet von Novartis Hellas am Dienstag, 11. September 2018

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × 2 =