αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑNorthvolt: Η startup που θέλει να δημιουργήσει το ευρωπαϊκό Gigafactory της Tesla

Northvolt: Η startup που θέλει να δημιουργήσει το ευρωπαϊκό Gigafactory της Tesla

Η Tesla ψάχνει τοποθεσίες και τρόπους έτσι ώστε να κατασκευάσει 3 νέα Gigafactories. Αυτό, φαίνεται πως έχει κινητοποιήσει αρκετούς «μνηστήρες» οι οποίοι θέλουν να αναλάβουν τη δημιουργία ενός τέτοιο μεγάλου project. Όπως τη Northvolt. Μια startup με έδρα τη Σουηδία.

Η καινοτόμος επιχείρηση, θέλει να είναι αυτή που θα δημιουργήσει το πρώτο Gigafactory επί ευρωπαικού εδάφους. Και φαίνεται πως έχει την τεχνογνωσία. Αφού οι CEO Peter Carlsson (φωτο) και chief operating officer Paolo Cerruti, είναι πρώην στελέχη της Tesla, όπως διαβάζουμε στο αμερικανικό Fortune.

Η Northvolt που δραστηριοποιείται στο πεδίο της ενέργειας, θέλει να εκμεταλλευτεί την παράδοση που έχει η Σουηδία στην green energy, τα venture capital που υπάρχουν τώρα στη χώρα, αλλά και την πρόσβαση της σε πρώτες ύλες.

Η Ευρώπη έχει μείνει λίγο πίσω σε ότι αφορά την παραγωγή μπαταριών, σε σχέση με τις ΗΠΑ και Ασία. Ωστόσο, το πρόσφατο σκάνδαλο της Volkswagen με τους ρύπους, έχει στρέψει πολλές εταιρίες στην «ηλεκτρική κίνηση». Παράλληλα, οι κανόνες της Ε.Ε. σε σχέση με τους ρύπους αναμένεται να γίνουν πιο αυστηροί- αρά πάλι να υπάρξει στροφή προς την πράσινη ενέργεια.

Το Σκανδιναβικό venture capital οικοσύστημα είναι ένα από τα καλύτερα στην Ευρώπη και σε συνδιασμό με τα πλεονεκτήματα της Σουηδίας σε ότι αφορά την green energy, καθιστούν τη συγκεκριμένη χώρα ως μια από τις ιδανικότερες τοποθεσίες, για να χτιστεί ένα Gigafactory. Μένει να δούμε αν η Northvolt (ή κάποιος άλλος) θα τα καταφέρουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θέμα: Η Tesla θέλει να φτιάξει 3 νέα Gigafactories. Κάποτε είχε «κοιτάξει» και την Ελλάδα

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twelve − 3 =