αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑNoah Kagan: Ο άνθρωπος Νο30 που πήγε στο Facebook, απολύθηκε αλλά κατάφερε να ανατρέψει τα δεδομένα

Noah Kagan: Ο άνθρωπος Νο30 που πήγε στο Facebook, απολύθηκε αλλά κατάφερε να ανατρέψει τα δεδομένα

Το να είσαι ο υπάλληλος Νο30 στο Facebook, σημαίνει πολύ απλά ότι πήγες σε αυτό, όταν ήταν σε πολύ αρχικό στάδιο. Στη συγκεκριμένη θέση βρέθηκε ο Noah Kagan. Αν έμενε εκεί, αναμενόταν να εισπράξει πάνω από 100 εκατ. δολάρια.

Τελικά, τα πράγματα δεν ήρθαν όπως τα περίμενε και πολύ σύντομα απολύθηκε. Μόλις 8 μήνες μετά την πρόσληψη του, όπως σημειώνει το Business Insider. Αφού κρίθηκε ανεπαρκής για τη θέση. Τότε, πολλοί του είχαν βάλει τον τίτλο «ο άνθρωπος που απολύθηκε από το Facebook και έχασε 100 εκατ. δολάρια».

Πως μπορείς, άραγε, να ξεπεράσεις κάτι τέτοιο; Ο ίδιος το έκανε. Δεν τα παράτησε παρά το βαρύ ψυχολογικό και οικονομικό πλήγμα. Σήμερα έχει δημιουργήσει 4 projects και η πορεία του είναι συνεχώς ανοδική. Το πιο «δυνατό» του δημιούργημα είναι ίσως το SumoMe. Μια πλατφόρμα που προσφέρει δωρεάν εργαλεία, έτσι ώστε να αυξήσει κάποιος την επισκεψιμότητα στο site του.

Όσοι διαβάζετε τακτικά το It’s Possible, ίσως θα θυμάστε την περίπτωση του Noah Kagan, με τον οποίο έχουμε ξανά ασχοληθεί, για άλλο λόγο. Είναι το άτομο που πριν κάποιο χρονικό διάστημα, έκανε αποκαλύψεις για την εσωτερική λειτουργία του Facebook και συγκεκριμένα μίλησε για την ερώτηση που κάνει πάντα ο Mark Zuckerberg στους εργαζομένους του, όταν έχουν μια νέα ιδέα.

Συγκεκριμένα, ο Noah Kagan πολλές φορές είχε προσεγγίσει τον Zuckerberg, έτσι ώστε να του παρουσιάσει ενδιαφέρουσες ιδέες για το Facebook.

Η ερώτηση του ιδρυτή του FB ήταν πάντα η ίδια: «Θα μας βοηθήσει αυτό να αναπτυχθούμε;».

Αν η απάντηση ήταν όχι, τότε δεν ενδιαφερόταν να συζητήσει οποιαδήποτε ιδέα. Ήταν τόσο κάθετος στο συγκεκριμένο κομμάτι.

Ο Zuckerberg θεωρούσε και θεωρεί, ότι η εταιρία πρέπει να εστιάζει στην ανάπτυξη και όχι στο πως θα βγάλει εύκολα χρήματα. Με αυτό τον τρόπο, ο ίδιος και οι ομάδα του πορεύονται, και προσπαθούν να πάρουν τις πιο σωστές αποφάσεις

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × five =