αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑNintendo: Ο Super Mario θα «τρέξει» πρώτα στα iPhone γιατί έχουν πιο σταθερό λειτουργικό

Nintendo: Ο Super Mario θα «τρέξει» πρώτα στα iPhone γιατί έχουν πιο σταθερό λειτουργικό

Τον λόγο για τον οποίο η Nintendo θα λανσάρει το Super Mario Run πρώτα σε συσκευές iOS, αποκάλυψε στέλεχος της εταιρίας. Μιλώντας στο Yahoo Finance, ο γνωστός developer βιντεοπαιχνιδιών και δημιουργός της σειράς Super Mario Bros., Σιγκέρου Μιγιαμότο, είπε ότι η Nintendo επέλεξε το iPhone αντί για το Android για το ξεκίνημα του Super Mario Run εξαιτίας της «σταθερότητας» του λειτουργικού συστήματος iOS της Apple.

«Ένας από τους λόγους που εστιάσαμε στο iPhone ήταν, καταρχήν, η σταθερότητα της πλατφόρμας και το να είμαστε σε θέση να λάβουμε το επίπεδο απόκρισης που θέλουμε από τα παιχνίδια» είπε ο Μιγιαμότο. «Αυτό δεν σημαίνει ότι οι συσκευές Android δεν έχουν το ίδιο επίπεδο απόκρισης. Αλλά επειδή υπάρχουν τόσες πολλές συσκευές Android, η προσπάθεια προσαρμογής του παιχνιδιού ώστε να δουλεύει σε όλες απαιτεί πολύ χρόνο».

Το σχόλιο του Μιγιαμότο φέρνει στην επιφάνεια ένα «αγκάθι» για τη Google, όπως σχολιάζει το Fortune Greece.

Εδώ και χρόνια, η Google ακούει παράπονα σχετικά με τον «κατακερματισμό» του Android. Ο συγκεκριμένος όρος αναφέρεται στον σχετικά μεγάλο αριθμό χρηστών Android παγκοσμίως που «τρέχουν» ακόμη παλαιότερες εκδοχές του λειτουργικού τους συστήματος.

Σύμφωνα με στοιχεία της Google, στις αρχές Σεπτεμβρίου μόλις 17,8% των χρηστών Android είχαν εγκαταστήσει την περσινή έκδοση Android 6.0 Marshmallow. Σχεδόν το ένα τρίτο όλων των χρηστών Android σε παγκόσμιο επίπεδο «έτρεχαν» την έκδοση Lollipop που παρουσιάστηκε το 2014, ενώ περίπου το 15% χρησιμοποιούσε το Jelly Bean, που εκδόθηκε το 2012.

Εντωμεταξύ, η Apple εμφανίζει σαφώς μεγαλύτερη επιτυχία ως προς το να πείθει τους χρήστες iPhone και iPad να κατεβάζουν το πιο πρόσφατο λειτουργικό σύστημα. Συνήθως, μέσα σε μερικούς μήνες καταφέρνει να πείθει περίπου το 90% των χρηστών να υιοθετούν τη νέα έκδοση. Ήδη, το iOS 10 που κυκλοφόρησε νωρίτερα μέσα στον μήνα, «τρέχει» σε περίπου το ένα τέταρτο όλων των συσκευών iOS, σύμφωνα με αναλυτές της αγοράς.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twenty − nine =