αρχικηΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣNimbus Online Fitness: Ένας personal trainer στο smartphone σου

Nimbus Online Fitness: Ένας personal trainer στο smartphone σου

Ο Μάνος Μπριλάκης είναι προσωπικός γυμναστής εδώ και 10 χρόνια. Τώρα αποφάσισε να πάει την δουλειά του ένα βήμα παρακάτω. Όπως οι περισσότερες καινοτόμες ιδέες, έτσι και η δική του, δημιουργήθηκε για να λύσει μερικά προβλήματα. Ο ίδιος ήθελε να γυμνάζει περισσότερους ανθρώπους μέσα σε μια εργασιακή ημέρα, ενώ παράλληλα ήθελε να παρέχει τις υπηρεσίες του σε ανθρώπους που μπορεί να ζουν ακόμα και στην άλλη άκρη της Γης.

Κάπως έτσι, δημιούργησε το Nimbus Online Fitness. Μια mobile εφαρμογή η οποία είναι ουσιαστικά ένας personal trainer στο smartphone σου. Μέσω του App έχεις φυσικά άμεση επικοινωνία και με κανονικό γυμναστή για να σου δώσει την απαραίτητη καθοδήγηση. Ο Μάνος Μπριλάκης μιλά στο It’s Possible για το πως ακριβώς λειτουργεί το project του, ποια είναι η ανταπόκριση του κόσμου μέχρι σήμερα, ενώ απαντά και στο αν είναι δύσκολο να «πειθαρχήσει» ένας χρήστης και να γυμναστεί μέσω mobile.

Πως προέκυψε η ιδέα για την εφαρμογή και με τι ασχολούσασταν πριν από αυτή;

Είμαι καθηγητής φυσικής αγωγής και έχω ήδη συμπληρώσει 10 χρόνια καριέρας σαν επαγγελματίας προσωπικός γυμναστής και ιδρυτής του NIMBUS FITNESS STUDIO στη Γλυφάδα. Ένα από τα πιο σημαντικά θέματα που με απασχολούσαν μερικά χρόνια πριν, ήταν το πώς θα βρεθεί ένας τρόπος να μπορώ να γυμνάζω και να βοηθάω περισσότερους ανθρώπους από όσους χωράει μία εργασιακή ημέρα, ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που το έκανα έως τότε.

Ύστερα προέκυπταν και άλλα πολλά ερωτήματα, όπως για παράδειγμα το πως θα γίνει να είμαι προσωπικός γυμναστής κάποιου που χρειάζεται τη βοήθειά μου πραγματικά, αλλά δεν έχει την οικονομική δυνατότητα ή τον χρόνο για να έρθει στο NIMBUS, είτε ίσως η απόσταση που μας χωρίζει είναι μεγάλη και είναι πρακτικά αδύνατο να βρισκόμαστε από κοντά.

Έτσι γεννήθηκε η ιδέα του NIMBUS ONLINE FITNESS, το οποίο απευθύνεται σε οποιονδήποτε ενήλικα άνδρα ή γυναίκα θέλει να γυμνάζεται οικονομικά με προσωπικό γυμναστή, αλλά για οποιονδήποτε λόγο δεν θέλει να δεσμευτεί με ραντεβού και θέλει να έχει την ελευθερία να εκτελέσει το προσωπικό ημερήσιο πρόγραμμα του, με ασφάλεια, όπου θέλει εκείνος (σπίτι, γυμναστήριο, ξενοδοχείο αν ταξιδεύει), απλά κοιτώντας το κινητό του τηλέφωνο.

Πως ακριβώς λειτουργεί η εφαρμογή;

Μετά την δήλωση ενδιαφέροντος στο Nimbus Online Fitness, αποστέλλεται αυτόματα το link για να κατεβάσει κάποιος την εφαρμογή, καθώς και ένα ερωτηματολόγιο το οποίο μόλις απαντηθεί, θα μου δώσει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για το ποιόν έχω απέναντί μου.

Το περιβάλλον της εφαρμογής είναι πάρα πολύ φιλικό και εύκολο προς οποιονδήποτε. Ο χρήστης μπαίνει στο ημερολόγιο της εφαρμογής και κλικάρει πάνω στην προπόνηση που του έχω ετοιμάσει. Η κάθε προπόνηση αποτελείται από μία γραπτή σύντομη εισαγωγή για το τι πρόκειται να κάνουμε και την σειρά των ασκήσεων, οι οποίες είναι όλες φτιαγμένες με βίντεο από εμένα προσωπικά, με τα διαλείμματά τους και ένα χρονόμετρο όπου χρειάζεται.

Μετά την ολοκλήρωση της κάθε προπόνησης υπάρχει αυτόματη ενημέρωση που έρχεται σε εμένα, ώστε να αποθηκεύονται οι προπονήσεις και να δημιουργηθεί αρχείο. Εντός της εφαρμογής υπάρχει και ειδικό messenger, όπου μπορούμε να επικοινωνούμε ανα πάσα στιγμή.

Ένας άνθρωπος που θέλει να γυμναστεί, ίσως είναι πιο δύσκολο να «πειθαρχήσει», αν δεν υπάρχει η φυσική παρουσία γυμναστή κοντά του, και όλα γίνονται μέσω mobile. Θεωρείτε ότι υπάρχει δυσκολία ως προς αυτό;

Κάποτε, πολύ συχνά εκτός γυμναστηρίου, θα τύχαινε να  συναντήσω κάποιον γνωστό, ο οποίος πολύ εύκολα θα μου ζητούσε να του φτιάξω ένα »προγραμματάκι» για καύση λίπους πχ. Πολλές φορές είχα μπει στη διαδικασία να το κάνω. ΄Ηξερα όμως ότι ήταν λάθος. Οι πιθανότητες να γίνει αυτό το πρόγραμμα ακόμα και από τον πιο πειθαρχημένο ασκούμενο ήταν ελάχιστες.

Η μεγάλη επιτυχία του NIMBUS ONLINE FITNESS κρύβεται ακριβώς πίσω από αυτή την εμπειρία. Ο τρόπος που δομείται και παρουσιάζεται η κάθε προπόνηση, οι στόχοι που θέτονται και η άμεση επικοινωνία βάζουν τον γυμναζόμενο σε διαδικασία να πιεστεί όσο πρέπει, για να πετύχει τα αποτελέσματα που θέλει. (καμιά φορά ίσως να συγκεντρώνονται και ακόμα περισσότερο από ότι όταν είμαστε μαζί, γιατί λόγο των χρονομέτρων δεν μπορούν να κλέψουν ούτε δευτερόλεπτο για λίγο περισσότερο κουτσομπολιό…)

Ποια είναι τα σχόλια και η ανταπόκριση του κοινού έως τώρα, σχετικά με το Project σας;

Δουλεύω με ανθρώπους από όλο τον κόσμο. Κάποιοι είναι μέλη γυμναστηρίου και δεν πήγαιναν σχεδόν ποτέ. Πλέον δεν χάνουν προπόνηση. Άλλοι έχουν εξοπλισμό στο σπίτι τους, τον έχουν χρησιμοποιήσει ελάχιστα και τώρα τον χρησιμοποιούν και με το παραπάνω. Κάποιοι άλλοι είναι πολύ απασχολημένοι επαγγελματίες που ταξιδεύουν και βρήκαν επιτέλους κίνητρο και τρόπο να γυμνάζονται στα ταξίδια τους. Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί όλοι τους έχουν μόνο θετικά σχόλια να μου πουν καθώς βρέθηκε επιτέλους ο τρόπος για να γυμνάζονται με ασφάλεια, συστηματικά και οικονομικά.

Το πιο σημαντικό για να καταλάβει κάποιος την αξία αυτής της υπηρεσίας, είναι να δοκιμάσει. Για το λόγο αυτό προσφέρω σε όλους τους ενδιαφερόμενους 5 εντελώς δωρεάν δοκιμαστικές προπονήσεις.

Τελικά οι Έλληνες ακολουθούμε έναν υγιεινό τρόπο ζωής με συχνή άθληση; Ποια είναι η εικόνα που έχετε;

Το γήπεδα τα απογεύματα είναι γεμάτα από ανθρώπους που αθλούνται, τα περισσότερα γυμναστήρια έχουν πολύ κόσμο και οι δρόμοι είναι γεμάτοι από ποδηλάτες! Ο Έλληνας πλέον δείχνει ότι καταλαβαίνει την αξία της άθλησης στην ζωή του, στο σώμα του, στο μυαλό και στο πνεύμα του καθώς τα οφέλη είναι αμέτρητα. Η εικόνα που έχω εγώ είναι ότι η αναζήτηση της καλής, καθαρής και υγιεινής διατροφής σε συνδυασμό με την άσκηση γίνεται όλο και περισσότερο εμφανής, καθώς προσπαθούν όλοι πλέον να ενημερώνονται.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × 2 =