αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ 36χρονος CEO που έμαθε ότι έχει στα «χέρια» του 7,1 δισ. δολάρια ενώ είχε έρθει για kitefurf στην Ρόδο

Ο 36χρονος CEO που έμαθε ότι έχει στα «χέρια» του 7,1 δισ. δολάρια ενώ είχε έρθει για kitefurf στην Ρόδο

Αρκετοί μάλλον ήδη γνωρίζετε τον Nikolay Storonsky. Πρόκειται για τον συνιδρυτή και CEO της Revolut. Η εταιρεία την οποία δημιούργησε πριν από έξι χρόνια, έκλεισε πριν από μερικές ημέρες συμφωνία για έναν νέο γύρο χρηματοδότησης ύψους 800 εκατ. δολαρίων, ανεβάζοντας την αποτίμηση της στα 33 δισ. δολάρια. Έτσι έγινε και επισήμως μία από τις μεγαλύτερες startups στον κόσμο. 

Όσο για τον Nikolay Storonsky; Σύμφωνα με το Forbes ο ίδιος κατέχει το 20% της Revolut και πλέον έχει μια περιουσία που αποτιμάται στα 7,1 δισ. δολάρια.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, την ώρα που ο οικονομικός διευθυντής της Revolut ανακοίνωνε την νέα μεγάλη επιτυχία της εταιρίας, την περασμένη Πέμπτη, ο 36χρονος Storonsky ταξίδευε ήδη για την Ελλάδα, σε μία από τις σπάνιες περιπτώσεις που κάνει διακοπές. Επέλεξε την χώρα μας για να απολαύσει το καλοκαίρι και να κάνει Kitesurfing.

Ο Nikolay Storonsky στο ξεκίνημα της διαδρομής του δούλεψε στο τμήμα παραγώγων της Lehman Brothers και της Credit Suisse στο Λονδίνο όταν ήταν 20άρης, όμως πολύ σύντομα βαρέθηκε. «Ως τραπεζίτης, είχα ήδη φτάσει στο μάξιμουμ», είπε στο Bloomberg για την απόφαση που πήρε το 2013 να αποχωρήσει από τον κλάδο. 

Νιώθοντας ότι η καριέρα του βρίσκεται σε τέλμα, δημιούργησε την εταιρεία online χρηματοοικονομικών υπηρεσιών Revolut. 

Όλα ξεκίνησαν από μία προπληρωμένη κάρτα που έδινε στον χρήση της τη δυνατότητα να κάνει συναλλαγές στο εξωτερικό χωρίς προμήθειες. Όμως πλέον, στις υπηρεσίες της περιλαμβάνονται τραπεζικοί λογαριασμοί, διεθνείς μεταφορές χρημάτων, trading μετοχών και κρυπτονομισμάτων καθώς και πληρωμές λογαριασμών και εργαλεία κατάρτισης προϋπολογισμού. 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × 1 =