αρχικηVIRALNidus: Αυτό το παθητικό σπίτι είναι στην Καλαμάτα. Όσοι το κατοικούν… δεν ασχολούνται με τις τιμές ρεύματος, πετρελαίου και φυσικού αερίου (ΦΩΤΟ)

Nidus: Αυτό το παθητικό σπίτι είναι στην Καλαμάτα. Όσοι το κατοικούν… δεν ασχολούνται με τις τιμές ρεύματος, πετρελαίου και φυσικού αερίου (ΦΩΤΟ)

Γνωρίζατε ότι ένα από τα πιο όμορφα παθητικά κτίρια στην Ελλάδα βρίσκεται στην Καλαμάτα; Πρόκειται φυσικά για το Nidus – το εξαιρετικό και μοναδικής αισθητικής για τα ελληνικά και διεθνή δεδομένα σπίτι, που στις 9 Οκτωβρίου θα ανοίξει τις πόρτες του για να υποδεχτεί το κοινό, στα πλαίσιο του 6ου ευρωπαϊκού nZEB Roadshow.

Το nZEB Roadshow, που διοργανώνεται από το Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου, είναι ένα από τα πιο σημαντικά και επίκαιρα ευρωπαϊκά προγράμματα για την εξοικονόμηση ενέργειας στα σπίτια και θα βρεθεί στην Καλαμάτα, στις 6-9 Οκτωβρίου με δωρεάν εκδηλώσεις για το ευρύ κοινό, τους επαγγελματίες του χώρου της κατασκευής αλλά και δράσεις για παιδιά.

Οι συμμετέχοντες θα παρακολουθήσουν παρουσιάσεις, πρακτικές εφαρμογές και επίδειξη υλικών, που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή των ενεργειακά πιο οικονομικών κτιρίων, που εγγυώνται ότι όσοι τα κατοικούν, δεν θα ασχοληθούν ξανά με τις τιμές του ρεύματος, του πετρελαίου και του φυσικού αερίου.

To nZEB Roadshow της Καλαμάτας θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του ΤΕΕ Περιφ. Τμήμα Πελοποννήσου, του Δήμου Καλαμάτας – στα πλαίσια ένταξης του στις 100 κλιματικά ουδέτερες πόλεις – και σε συνεργασία με την εταιρεία Κάτσος Μονωτικά.

Nidus
Το καλαματιανό κτίριο-κόσμημα Nidus έχει κατασκευαστεί από την αρχιτεκτονική ομάδα Gonzalez Malama (https://www.gm-a.gr), στα πρότυπα του παθητικού κτιρίου με πιστοποιημένα κουφώματα της Aluminco, και έχει γίνει αφιέρωμα σε περιοδικά, της Ελλάδας και του εξωτερικού, που ασχολούνται με κτίρια ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής αξίας και χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης, καθώς συνδυάζει μοναδικά τα καλύτερα στοιχεία των δύο κόσμων.

Όλες οι εκδηλώσεις του nZEB Roadshow τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας και της Τράπεζας της Ελλάδος και έχουν ως στόχο, ειδικοί και ευρύ κοινό να γνωρίσουν από κοντά τα Κτίρια Σχεδόν Μηδενικής Κατανάλωσης Ενέργειας και το πρότυπο του Παθητικού Κτιρίου. Μέχρι σήμερα, εκατοντάδες επαγγελματίες του χώρου, πολίτες και παιδιά έχουν συμμετάσχει στις δράσεις του, σε Ναύπλιο, Τρίκαλα, Πάτρα, Καβάλα και Αίγινα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

15 − 1 =