αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠως δύο startups άντλησαν 930 εκατ. δολάρια μέσω NFTs

Πως δύο startups άντλησαν 930 εκατ. δολάρια μέσω NFTs

Την εκρηκτική τάση με τα NFT αποφάσισαν να εκμεταλλευτούν δύο startups. Και άντλησαν αθροιστικά 930 εκατ. δολάρια.

Η αγορά τόσο των NFTs που βασίζεται στην τεχνολογία blockchain για να δημιουργεί μοναδικά εικονικά περιουσιακά στοιχεία, όσο και των αθλητικών ψηφιακών tokens, γνωρίζουν μεγάλη άνθηση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της, η Dapper Labs, η οποία φτιάχνει ψηφιακές κάρτες με μπασκετμπολίστες, άντλησε το ποσό των 250 εκατ. ευρώ, με τη στήριξη του ταμείου διαχείρισης κρατικής περιουσίας της Σιγκαπούρης μεταξύ άλλων, φέρνοντας την αποτίμησή της στα 7,6 δισ. δολάρια. 

Την ίδια στιγμή, η γαλλική Sorare, η οποία προσφέρει NFTs με ποδοσφαιριστές όμως, ανακοίνωσε ότι συγκέντρωσε 680 εκατ. δολάρια, σε έναν γύρο χρηματοδότησης στον οποίο ηγήθηκε ο όμιλος Softbank και έφερε την αξία της στα 4,3 δισ. δολάρια. Η αποτίμηση αυτή καθιστά τη Sorare την πιο πολύτιμη ιδιωτική τεχνολογική εταιρεία στη Γαλλία μια από τις μεγαλύτερες startups στην Ευρώπη. 

Όπως αναφέρει το CNBC, τα ποσά αυτά αντανακλούν το έντονο ενδιαφέρον των επενδυτών για τις startups που εμπλέκονται με την τεχνολογία blockchain και τα cryptoassets. 

Τι είναι τα NFTs;

Το NFT είναι μια συντομογραφία για κάτι που ονομάζεται Non-Fungible Token. Eίναι όρος κρυπτονομισμάτων.Τα NFT, τα «Μη Ανταλλάξιμα Νομίσματα» στα ελληνικά, είναι ένας τύπος ψηφιακού περιουσιακού στοιχείου, ένα εμπορεύσιμο ψηφιακό πιστοποιητικό ιδιοκτησίας, επαληθευμένο για τη γνησιότητά του μέσω blockchain. Tο blockchain λειτουργεί σαν… ψηφιακό λογιστικό βιβλίο. Xάρη σε αυτό, ένα ψηφιακό έργο τέχνης ή κάποιο άλλο αγαθό μπορεί να πιστοποιηθεί ως μοναδικό ή περιορισμένων αντιτύπων. Έτσι, δίνεται η δυνατότητα να γίνει συλλεκτικό παρά το γεγονός ότι μπορεί κάποιος να το «κατεβάσει» και να το αναπαράγει εύκολα. Κάθε NFT δηλαδή αντιπροσωπεύει ένα μοναδικό περιουσιακό στοιχείο.

Εν ολίγοις, τα NFT αναπαριστούν και διασφαλίζουν την ιδιοκτησία σπάνιων ψηφιακών αγαθών, όπως έργων τέχνης ή ψηφιακών συλλεκτικών αντικειμένων.

Σε αντίθεση με τα κρυπτονομίσματα, που κι αυτά υπάρχουν μέσω blockchain και είναι «ανταλλάξιμα» (δηλαδή το ένα bitcoin έχει την ίδια αξία με ένα άλλο bitcoin), η τιμή των NFT καθορίζεται από εκείνον που θα κάνει τη μεγαλύτερη προσφορά.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twenty − twelve =