αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑNext e.GO: Πτώχευσε η αυτοκινητοβιομηχανία που θα έχτιζε εργοστάσιο αυτοκινήτων στην Ελλάδα

Next e.GO: Πτώχευσε η αυτοκινητοβιομηχανία που θα έχτιζε εργοστάσιο αυτοκινήτων στην Ελλάδα

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία μικρών ηλεκτρικών οχημάτων Next e.GO Mobile υπέβαλε αίτηση πτώχευσης. Aντίστοιχη κίνηση είχε κάνει και το 2020, αλλά υπήρξε διάσωση από Ολλανδό επενδυτή.

Σύμφωνα με την εταιρεία, 320 εργαζόμενοι επηρεάζονται από την αφερεγγυότητα. Η εταιρεία εισήλθε στο χρηματιστήριο Nasdaq τον Οκτώβριο, αλλά με μικρή επιτυχία. Με τιμή μετοχής τα δέκα δολάρια, στην IPO δεν ξεπέρασε τα δύο δολάρια. Μετά από λίγες μέρες, η τιμή της μετοχής έπεσε κάτω από το ένα δολάριο – και πιο πρόσφατα στα 11 σεντς.

Ως αιτίες για τη νέα πτώχευση αναφέρονται το «αδιάφορο αγοραστικό περιβάλλον, η ανασφάλεια στον τομέα των ηλεκτρικών οχημάτων, οι πρόσφατες εξελίξεις και προκλήσεις στον τομέα των ηλεκτρικών οχημάτων, καθώς και η αστάθεια των κεφαλαιαγορών, η οποία επιδεινώθηκε από την τρέχουσα κατάσταση σε άλλους φορείς του τομέα των ηλεκτρικών οχημάτων».

Πρόκειται για την εταιρεία που είχε εκδηλώσει της πρόθεση να εγκαταστήσει εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ελλάδα, υπογράφοντας μνημόνιο συναντίληψης το 2020 με τον τότε υφυπουργό Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία Κώστα Φραγκογιάννη, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Το επενδυτικό σχέδιο προέβλεπε άμεση απασχόληση 1.000 εργαζομένων και έμμεσα άλλων 5.500 ατόμων, μέσα από ευρύτερο υποστηρικτικό οικοσύστημα, καθώς και τη δημιουργία Campus Τεχνολογίας και Καινοτομίας που θα συνέδεε την επιστημονική και τεχνολογική έρευνα με την παραγωγή.

Θα επρόκειτο για το πρώτο εργοστάσιο της Next e.GO Mobile εκτός Γερμανίας, με στόχο να παίξει καταλυτικό ρόλο στο σχέδιο ανάπτυξής της στην ευρύτερη περιοχή της NA Ευρώπης, Μ. Ανατολής και B. Αφρικής. Σύμφωνα με τις τόνε ανακοινώσεις, το εργοστάσιο θα είχε δυνατότητα παραγωγής 30.000 οχημάτων ετησίως, με μέγιστο αριθμό τις 45.000.

Η επένδυση, ύψους άνω των 100 εκατ. ευρώ, είχε λάβει θέση για αδειοδότηση fast track με ενίσχυση από το Ταμείο Ανάκαμψης.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

14 + 5 =