αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑNew York Times: Ο ρόλος της τύχης σε ένα success story

New York Times: Ο ρόλος της τύχης σε ένα success story

Μια ενδιαφέρουσα, διαφορετική οπτική, σε ότι αφορά τον ρόλο της τύχης στον δρόμο προς την επιτυχία, παρουσιάζουν σε άρθρο τους οι New York Times. Το κείμενο υπογράφει ο οικονομικός σύμβουλος και συγγραφέας βιβλίων, Carl Richards. Όπως λέει ο ίδιος, διαθέτει έναν φίλο ο οποίος ήταν πολύ τυχερός στην καριέρα του. Το βρήκε λοιπόν και τον ρώτησε αν τελικά η τύχη έπαιξε καθοριστικό ρόλο.

«Η τύχη ήταν τα πάντα. Μπορώ να επισημάνω τουλάχιστον 10 περιπτώσεις στις οποίες η τύχη έπαιξε σημαντικό ρόλο και απογείωσε την καριέρα μου» είπε ξεκάθαρα ο φίλος.

Ο Richards ήταν δύσπιστος. «Οκ, ίσως είχε κάποια τύχη. Αλλά εργάστηκες σκληρά για να τα καταφέρεις, σωστά;» τον ρώτησε. «Όχι. Μιλώ για καθαρή τύχη. Γνώρισα τυχαία έναν άγνωστο στο αεροπλάνο, αυτός με σύστησε στον φίλο ενός φίλου του, που γνώριζε έναν εκδότη βιβλίων» απάντησε ο… τυχερός φίλος.

Και δεν είναι ο μόνος που πιστεύει στην τύχη. Ο μεγαλό-επενδυτής Warren E. Buffett (φωτο), επίσης έχει παραδεχτεί ότι η τύχη έχει παίξει έναν σημαντικό ρόλο στην πορεία του. Όπως σημειώνει ο Carl Richards στο άρθρο του, πολλοί από εμάς δεν δίνουν στη τύχη τη σημασία που πρέπει. Γιατί έτσι πιστεύουμε ότι… απαξιώνουμε το ταλέντο μας και τις προσπάθειες μας. Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να ισχύουν τα ίδια δεδομένα και στο καλό και στο κακό σενάριο: Δηλαδή, όταν αποτυγχάνουμε, να λέμε ότι έπαιξε ρόλο η τύχη, άρα δεν ήταν όλο δικό μας το λάθος. Αλλά και όταν πετυχαίνουμε, να παραδεχόμαστε όταν δεν έπαιξαν ρόλο μόνο οι τρομερές επιλογές μας.

Όπως καταλήγει πάντως το άρθρο, μάλλον δεν πρέπει να βασιζόμαστε πολύ στην τύχη. ‘Η να κάνεις κάτι ακόμα καλύτερο: Να βγεις και να φωνάξεις «Είμαι πολύ πολύ τυχερός». Και παράλληλα να εργαστείς σκληρά για να πετύχεις τους στόχους σου. Αναγνωρίζοντας όμως τον ρόλο που έχει παίξει η τύχη στη ζωή μας, μπορούμε να συνεχίσουμε με περισσότερη ταπεινότητα και λιγότερο εγωισμό. Αυτό είναι το πραγματικό μάθημα, γα να φτάσεις στην επιτυχία.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eight + three =