αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑNeuralink: Όλα όσα γνωρίζουμε για τη νέα «περίεργη» εταιρία του Elon Musk που θέλει να αναβαθμίσει τον ανθρώπινο εγκέφαλο

Neuralink: Όλα όσα γνωρίζουμε για τη νέα «περίεργη» εταιρία του Elon Musk που θέλει να αναβαθμίσει τον ανθρώπινο εγκέφαλο

Ακόμα μια επιχειρηματική προσπάθεια, που αναμένεται να προκαλέσει αίσθηση, πραγματοποιεί ο Elon Musk. Ο ιδρυτής των Tesla και SpaceX, ίδρυσε μια καινούργια εταιρία, με το όνομα Neuralink. Όπως αναφέρει η Wall Street Journal, μέσω αυτής, ο Musk θέλει να «συνδέσει» τον ανθρώπινο εγκέφαλο με τα computers. Όσοι παρακολουθείτε το It’s Possible, ίσως θα θυμάστε ότι πριν λίγο καιρό γράφαμε για την «νευρική δαντλελα», για την οποία είχε κάνει λόγο ο ίδιος ο Musk.

Με απλά λόγια, αυτό που θέλει ο διάσημος επιχειρηματίας, είναι να… εξελίξει τον ανθρώπινο εγκέφαλο, με τη χρήση των μηχανών. Έχει στο πλάνο του, να εμφυτεύσει μικρά ηλεκτρόδια στον εγκέφαλο, έτσι ώστε σε ένα επόμενο στάδιο ο άνθρωπος να μπορεί να κάνει upload και download σκέψεις. Και άλλες λειτουργίες που σήμερα είναι αδύνατες.

Μπορεί όλο αυτό να μοιάζει με σενάριο επιστημονικής φαντασίας, ωστόσο φαίνεται ότι σύντομα θα το δούμε να συμβαίνει. Επίσημες ανακοινώσεις δεν έχουν γίνει ακόμα, αλλά ο Musk έχει κατοχυρώσει το όνομα Neuralink από τον περασμένο Ιούλιο, και η εταιρία έχει δηλωθεί ως “medical research” company.

Το όλο εγχείρημα αναμένεται να χρηματοδοτηθεί από τον ίδιο. Ενώ, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, η εταιρία έχει ήδη προσλάβει κορυφαίους ακαδημαϊκούς του εν λόγω τομέα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × 4 =