αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑNeuralink: Η εταιρία του Elon Musk ψάχνει άτομα για να δοκιμάσει τα εμφυτεύματα εγκεφάλου της. Και να λύσε ένα μεγάλο πρόβλημα

Neuralink: Η εταιρία του Elon Musk ψάχνει άτομα για να δοκιμάσει τα εμφυτεύματα εγκεφάλου της. Και να λύσε ένα μεγάλο πρόβλημα

Μεγάλες συζητήσεις έχουν γίνει για την Neuralink. Την εταιρία του Elon Musk. Τώρα η εταιρία έλαβε έγκριση από τον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) για τη διεξαγωγή της πρώτης κλινικής μελέτης της με τη συμμετοχή ανθρώπων.

Οι ενδιαφερόμενοι βέβαια πρέπει να καλύπτουν ορισμένες πολύ συγκεκριμένες απαιτήσεις, με τους ερευνητές να εστιάζουν αποκλειστικά σε άτομα με αναπηρία.

Το εμφύτευμα για τον εγκέφαλο που έχει ετοιμάσει η εταιρία του Musk, στοχεύει να βοηθήσει ασθενείς με σοβαρή παράλυση να ανακτήσουν την ικανότητα να επικοινωνούν και να ελέγχουν εξωτερικές τεχνολογίες. Η συσκευή αποτελείται από ένα τσιπ μεγέθους όσο ένα κέρμα που εισάγεται στο κρανίο και από μερικά λεπτά καλώδια που διασυνδέονται με τον εγκέφαλο.

Στόχος της Prime μελέτης είναι οι άνθρωποι με το chip να μπορούν ασύρματα να κουνήσουν τον κέρσορα ενός υπολογιστή και να πληκτρολογήσουν, απλά και μόνο με τη σκέψη τους.

Η ανακοίνωση της εταιρίας:

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι έχουμε λάβει έγκριση από την ανεξάρτητη επιτροπή αξιολόγησης και το πρώτο νοσοκομειακό μας κέντρο για να ξεκινήσουμε την διαδικασία επιλογής για την πρώτη μας κλινική δοκιμή σε ανθρώπους. Η Μελέτη PRIME (συντομογραφία για Precise Robotically Implanted Brain-Computer Interface) – μια πρωτοποριακή ερευνητική δοκιμή ιατρικής συσκευής για την πλήρως εμφυτεύσιμη, ασύρματη διεπαφή εγκεφάλου-υπολογιστή (BCI) – έχει ως στόχο να αξιολογήσει την ασφάλεια του εμφυτεύματός μας (N1) και του χειρουργικού ρομπότ (R1) και να αξιολογήσει την αρχική λειτουργικότητα του BCI μας για να μπορέσουν τα άτομα με παράλυση να ελέγχουν εξωτερικές συσκευές με τις σκέψεις τους.

Κατά τη διάρκεια της μελέτης, το ρομπότ R1 θα χρησιμοποιηθεί για τη χειρουργική τοποθέτηση των εξαιρετικά λεπτών και εύκαμπτων νημάτων του εμφυτεύματος N1 σε μια περιοχή του εγκεφάλου που ελέγχει την πρόθεση κίνησης. Μόλις τοποθετηθεί, το εμφύτευμα N1 είναι αισθητικά αόρατο και θα καταγράφει και θα μεταδίδει ασύρματα τα εγκεφαλικά σήματα σε μια εφαρμογή που αποκωδικοποιεί την πρόθεση κίνησης. Ο αρχικός στόχος του BCI μας είναι να δώσει στους ανθρώπους τη δυνατότητα να ελέγχουν έναν κέρσορα υπολογιστή ή ένα πληκτρολόγιο χρησιμοποιώντας μόνο τις σκέψεις τους.

Η μελέτη PRIME διεξάγεται στο πλαίσιο της εξαίρεσης για ερευνητικές συσκευές (IDE) που χορηγήθηκε από την FDA τον Μάιο του 2023 και αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στην αποστολή μας να δημιουργήσουμε μια γενικευμένη διεπαφή εγκεφάλου για την αποκατάσταση της αυτονομίας σε άτομα με ανεκπλήρωτες ιατρικές ανάγκες.

Όσοι έχουν τετραπληγία λόγω τραυματισμού του αυχενικού νωτιαίου μυελού ή αμυοτροφικής πλευρικής σκλήρυνσης (ALS) μπορεί να πληρούν τις προϋποθέσεις.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

ten + 20 =