αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑNetworking: Αν θες να κάνεις νέες επαφές, εδώ είναι 5 τρόποι για να βάλεις τα θεμέλια μέσα σε 5 λεπτά

Networking: Αν θες να κάνεις νέες επαφές, εδώ είναι 5 τρόποι για να βάλεις τα θεμέλια μέσα σε 5 λεπτά

Σίγουρα έχεις ακούσει για τη σημασία του networking. Αλλά πως μπορείς να χτίσεις το δίκτυο σου;

Η παρακάτω λίστα μπορεί να σε βοηθήσει. Είναι 5 δραστηρίοτητες που θα σε βοηθήσουν να «συνδεθείς» με άλλους μέσα σε 5 λεπτά. Κάποιες από αυτές τις ενέργειες των 5 λεπτών θα πρέπει να ακολουθηθούν από άλλες περισσότερο χρονοβόρες κινήσεις. Μέσα σε αυτά τα 5 λεπτά θα βάλεις τα θεμέλια.

Στην κατασκευή, το θεμέλιο είναι κρίσιμο. Αλλά, αφού τεθούν τα θεμέλια, πρέπει να χτίσετε το σπίτι- κάτι που απαιτεί χρόνο και σκληρή δουλειά. Το τελικό αποτέλεσμα, ωστόσο, αξίζει τον κόπο.

1. Ζήτα συμβουλές από έναν ανώτερο

Κατά γενικό κανόνα, δεν το απολαμβάνουμε ιδιαίτερα όταν οι άλλοι… μας ζητούν χάρες. Όμως, παρόλο που ένα αίτημα για συμβουλές εξακολουθεί να είναι ένα αίτημα για χάρη, συνήθως μας αρέσει να μας ζητούν συμβουλές. Είναι ένα σημάδι ότι το άλλο άτομο εκτιμά τη γνώμη και τη σοφία μας. Αφιερώστε λίγο χρόνο για να στείλετε ένα σύντομο email σε έναν από τους ανωτέρους σας. Ενημερώστε τους ότι θέλετε να κάνετε ό,τι καλύτερο μπορείτε για να προσθέσετε περισσότερη αξία στην εταιρία και ζητήστε τους συμβουλές ή προτάσεις που μπορεί να έχουν, για το πώς μπορείτε να το πετύχετε αυτό.

2. Οργάνωσε ένα μεσημεριανό γεύμα

Στείλτε ένα γρήγορο email ή μήνυμα σε μερικούς φίλους και προσκαλέστε τους για μεσημεριανό γεύμα κάποια στιγμή μέσα την επόμενη εβδομάδα. Το να μοιράζεστε ένα γεύμα είναι ένας υπέροχος τρόπος για να χτίσετε σχέσεις. Στην ιδανική περίπτωση, θα πρέπει να προσκαλέσετε δύο ή περισσότερους φίλους που θα ωφελούνταν από τη γνωριμία μεταξύ τους. Στην ουσία, θα παρέχετε μια χάρη σε όλα τα μέρη.

3. Επανασυνδεθείτε με έναν παλιό γνώριμο

Το να επικοινωνήσετε με κάποιον με τον οποίο δεν έχετε μιλήσει εδώ και πολύ καιρό μπορεί να σας κάνει να αισθανθείτε λίγο άβολα. Ωστόσο, εάν μπορείτε να συγκεντρώσετε το θάρρος και να το κάνετε, η αφύπνιση των αδρανών σχέσεων είναι ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να αναπτύξετε το δίκτυό σας. Άλλωστε, δεν χρειάζεται να ξεκινήσετε από το μηδέν. Αφιερώστε ένα λεπτό για να στείλετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή ένα μήνυμα στα social media σε κάποιον με τον οποίο δεν έχετε μιλήσει εδώ και καιρό. Ρωτήστε τον πώς τα πάει και αν υπάρχει κάτι που ίσως μπορέσετε να τον βοηθήσετε. Και ζητήστε του συμβουλές για ένα ζήτημα που αντιμετωπίζετε αυτήν τη στιγμή.

4. Κάνε τον μέντορα σε έναν νεότερο

Οι άνθρωποι που σήμερα είναι σε πιο αρχικό στάδιο στην καριέρα τους σε σχέση με εσένα, μπορεί να είναι σε κομβικές θέσεις αύριο. Αφιερώστε χρόνο για να οικοδομήσετε μια σχέση με νέους ανθρώπους ή άτομα που μόλις προσλήφθηκαν στην εταιρία σου. Στείλτε ένα γρήγορο μήνυμα και ρωτήστε τους πώς τα πάνε. Αυτός ο τύπος σχέσης μπορεί μερικές φορές να φέρει σημαντικά ωφέλη σε βάθος χρόνου.

5. Πήγαινε σε ένα event

Σιγουρα γίνονται πολλά events που αφορούν το ευρύτερο πεδίο σου. Αφιέρωσε μερικά λεπτά για να τσεκάρεις τι events γίνονται στην περιοχή σου αυτή την περίοδο. Κάνε την κράτηση σου online μέσα σε λίγα λεπτά, και πήγαινε. Είναι πιθανό να γνωρίσεις κάποια ενδιαφέροντα άτομα εκεί.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

thirteen + nine =