αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑNetjets: Η εταιρία του Warren Buffett που βλέπει μια ευκαιρία στην Ελλάδα

Netjets: Η εταιρία του Warren Buffett που βλέπει μια ευκαιρία στην Ελλάδα

Σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης και ενίσχυσης των μεριδίων της στην ελληνική αγορά διαβλέπει η Netjets , εταιρεία μίσθωσης και παροχής χρήσης ιδιωτικών αεροσκαφών που ελέγχεται από την Berkshire Hathaway.

Η NetJets που αποτελεί την μεγαλύτερη εταιρεία ιδιωτικών αεροσκαφών στον κόσμο, με στόλο άνω των 700 jets, έχει ενδυναμώσει την απόδοσή της στην ελληνική αγορά, καταγράφοντας πέρυσι αύξηση 8% στις ώρες πτήσεις από Ελλάδα, συνολικά 2.477 ώρες, και 9% στον αριθμό των πτήσεων από τη χώρα μας, φθάνοντας τις 1.351 πτήσεις.

Όπως σημειώνει στο Capital.gr η Marta de la Rocha, Regional Senior Vice President της NetJets Europe, συνολικά η Ελλάδα αποτελεί την 7η μεγαλύτερη αγορά στην Ευρώπη για την Netjets, αντιστοιχώντας στο 3% του συνόλου των δρομολογίων της αμερικανικής εταιρείας στην ευρωπαϊκή ήπειρο.

Το μερίδιο αγοράς της NetJets στη χώρα μας ανέρχεται στο 10% (βάσει ωρών πτήσης), διπλάσιο από τον πλησιέστερο ανταγωνιστή στην εγχώρια αγορά πτήσεων με ιδιωτικά αεροσκάφη τύπου τζετ. “Ο όγκος πτήσεων ανεβαίνει διαρκώς”, τονίζει η κα de la Rocha, συμπληρώνοντας πως “στόχος είναι το ποσοστό αυτό να ενισχυθεί αισθητά στα επόμενα χρόνια”.

Η NetJets σήμερα διαθέτει πάνω από 7.000 ιδιοκτήτες σε όλο τον κόσμο, πραγματοποιεί πάνω από 300.000 πτήσεις ετησίως σε 3.200 αεροδρόμια σε 150 χώρες προσφέροντας εγγυημένη διαθεσιμότητα αεροσκάφους εντός 10 ωρών οπουδήποτε στην Ευρώπη, 365 ημέρες τον χρόνο.

Ο στόλος της ανέρχεται σε 700 αεροσκάφη, από τα οποία τα 100 στην Ευρώπη, αποτελώντας την 5η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία διεθνώς.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × one =