αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑNetflix: Δίνεις τον κωδικό σου… εκτός σπιτιού; Θα πληρώνεις έξτρα κόστος

Netflix: Δίνεις τον κωδικό σου… εκτός σπιτιού; Θα πληρώνεις έξτρα κόστος

Κατά καιρούς έχει ανοίξει η συζήτηση για τον λεγόμενο «διαμοιρασμό κωδικών» τoν οποίων κάνουν αρκετοί χρήστες του Netflix, έτσι ώστε να μοιράζονται το κόστος συνδρομής.

Τώρα για πρώτη φορά το Netflix έβγαλε ανακοίνωση, παρουσιάζοντας ένα νέο μοντέλο το οποίο περιλαμβάνει… έξτρα κόστος για όποιον μοιράζει τον προσωπικό κωδικό του.

«Γνωρίζουμε ότι είναι ιδιαίτερα δημοφιλής η συγκεκριμένη πρακτική, αλλά ταυτόχρονα έχει δημιουργηθεί μια σύγχυση σχετικά με το πότε και πως μπορείς να μοιράζεσαι τον λογαριασμό του Netflix. Ως εκ τούτου, παρατηρούμε ότι μοιράζονται λογαριασμοί μεταξύ διαφορετικών σπιτιών, γεγονός που επηρεάζει σημαντικά τη δυνατότητα μας να επενδύουμε σε νέες τηλεοπτικές και κινηματογραφικές παραγωγές για τους συνδρομητές μας» σημειώνει η εταιρία.

Σε πρώτη φάση, η Netflix ξεκινά δοκιμές σε τρεις χώρες (Χιλή, Περού και Κόστα Ρίκα) για τη δυνατότητα προσθήκης νέου χρήστη στο κύριο πακέτο με ένα μικρό έξτρα κόστος (π.χ. $2.99 στην Κόστα Ρίκα). Δεν ξεκαθαρίζει, ωστόσο, πως θα γίνεται ο έλεγχος των διαμοιρασμένων λογαριασμών και με ποιον τρόπο, ενδεχομένως, θα τους αποκλείσει.

Γίνεται πάντως σαφές ότι όλο αυτό αφορά μόνο όσους μοιράζονται κωδικούς με άλλους ανθρώπους που μένουν σε διαφορετικά σπίτια.

Όπως αναφέρει το Netflix «θα επιτρέπεται στα μέλη να μοιράζονται τον λογαριασμό τους με άτομα εκτός του νοικοκυριού τους, εύκολα και με ασφάλεια, ενώ θα πληρώνουν κάτι παραπάνω». 

Δεν έχει ξεκαθαριστεί πως θα ορίζεται το ίδιο νοικοκυριό εφόσον ήδη το Premium πλάνο υποστηρίζει 4 διαφορετικά προφίλ και αυτό είναι κάτι που θα διαπιστωθεί εν καιρώ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

17 − two =