αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑNetflix: Σχεδόν διπλάσια κατανάλωση ενέργειας μέσα σε ένα χρόνο

Netflix: Σχεδόν διπλάσια κατανάλωση ενέργειας μέσα σε ένα χρόνο

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ πόση ενέργεια καταναλώνει το Netflix; Αυτή πάντως είναι ταχύτατα αυξανόμενη. Αυτό δείχνει η τελευταία έκθεση περιβαλλοντικής κοινωνικής διακυβέρνησης (ESG), που έβγαλε ο τεχνολογικός κολοσσός.

Όπως αναφέρει το Variety, η αναφορά δείχνει ότι η συνολική κατανάλωση ενέργειας αυξήθηκε κατά 84% σε σύγκριση με το 2018. Το Netflix εξηγεί ότι η χρήση της ενέργειας παρακολουθείται σε δύο μορφές. Η πρώτη είναι η ενέργεια που χρησιμοποιείται για την εκτέλεση της εφαρμογής του Netflix και η δεύτερη είναι η ενέργεια που χρησιμοποιείται για την υποστήριξη της ροής του περιεχομένου σε ένα παγκόσμιο δίκτυο, σε κάθε συνδρομητή.

Για το 2018, η λειτουργία του Netflix κατανάλωσε 51.000 μεγαβατώρες και στην παροχή του content 194.000 μεγαβατώρες, για συνολικά 245.000 μεγαβατώρες. Πέρυσι, η ενεργειακή κατανάλωση αυξήθηκε στις 94.000 μεγαβατώρες, ενώ η υποστήριξη περιεχομένου απαιτούσε 357.000 μεγαβατώρες, για συνολικά 451.000 μεγαβατώρες.

Τι κάνει το Netflix από την μεριά του; Αντισταθμίζει την ενέργεια που καταναλώνεται για την λειτουργία του, με περιφερειακά πιστοποιητικά ανανεώσιμης ενέργειας και μείωση στην εκπομπή άνθρακα. Όλες οι μη ανανεώσιμες πηγές ενέργειας της εταιρείας ισοσκελίζονται με την υποστήριξη έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε 20 χώρες και 15 πολιτείες της Αμερικής.

Θα πρέπει πάντως να θεωρείται δεδομένο, πως όσο αυξάνεται η βάση χρηστών και το περιεχόμενο της πλατφόρμας, τόσο μεγαλύτερη ενέργεια θα καταναλώνεται.

*Για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα για το Netflix, ακολούθησε το It’s Possible στο Facebook εδώ

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eleven − three =