αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑNetdata: Η ελληνική startup που ξεκίνησε ως παράλληλο project και πήρε χρηματοδοτήσεις 15 εκατ. ευρώ

Netdata: Η ελληνική startup που ξεκίνησε ως παράλληλο project και πήρε χρηματοδοτήσεις 15 εκατ. ευρώ

Είναι μια από τις ελληνικές startups που ξεχώρησαν το 2019. Η Netdata. Το Σεπτέμβριο η νεοφυής εταιρεία Netdata είχε εξασφαλίσει χρηματοδότηση ύψους 15,5 εκατ. ευρώ από την αμερικανική Bain Capital Ventures και το εγχώριο επενδυτικό κεφάλαιο Marathon Venture Capital.

Δημιουργήθηκε από τον Κώστα Τσαούση, πρώην COO σε γνωστές ελληνικές εταιρείες όπως η Viva και η HOL. Πριν από 3 χρόνια ξεκίνησε σαν παράλληλη ασχολία τη δημιουργία ενός λογισμικού ανοιχτού κώδικα, με σκοπό να μπορεί να παρακολουθεί σε βάθος την απόδοση των διάφορων υπολογιστικών συστημάτων που χρησιμοποιούσε στην εταιρεία που εργαζόταν, χωρίς να χρειάζεται η ομάδα να δαπανά πολύτιμους πόρους σε εμπορικές άδειες ή σε χρόνο για την εγκατάσταση και ρύθμιση των υπαρχουσών λύσεων.

Η εταιρεία μέχρι σήμερα απασχολεί 23 εργαζόμενους στα γραφεία της στην Αθήνα και στο Πάλο Άλτο στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ ενώ σκοπεύει να υπερδιπλασιάσει το προσωπικό της τους προσεχείς μήνες.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

thirteen − 3 =