αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑNerdalize: Η startup που ζεσταίνει σπίτια… με σέρβερ

Nerdalize: Η startup που ζεσταίνει σπίτια… με σέρβερ

Startup στην Ολλανδία, παρέχει δωρεάν θέρμανση σε όσους δεχτούν να εγκαταστήσουν έναν σέρβερ στο σαλόνι τους. Για την ακρίβεια, η Nerdalize, ζητά από τους χρήστες να επιστρέψουν την αποθήκευση σέρβερ στο σπίτι τους και σε αντάλλαγμα τους επιστέφει το κόστος ρεύματος, ενώ οι ιδιοκτήτες (ή ενοικιαστές του σπιτιού) θα ζεσταίνονται από την θερμότητα που παράγουν οι σέρβερ.

Οι κάτοικοι του σπιτού, πληρώνουν την Nerdalize για την εγκατάσταση του σέρβερ στο σπίτι τους και η Nerdalize πουλά τον χώρο για τον σέρβερ σε εταιρείες. Η εγκατάσταση, σύμφωνα με την εταιρεία είναι αρκετά απλή, καθώς οι σέρβερ είναι “μεταμφιεσμένοι” σε καλοριφέρ και συνδέονται με την εγκατάσταση της θέρμανσης και ζεσταίνουν και το νερό του σπιτιού.

Όπως σημειώνει το Techblog.gr, ήδη πέντε σπίτια έχουν μπει στο σχετικό πρόγραμμα και δέχτηκαν την εγκατάσταση των μεταμφιεσμένων σέρβερ σπίτι τους. Ο Boaz Leupe, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, θεωρεί ότι αυτή η λύση είναι πιο πράσινη και πιο κοινωνικά υπεύθυνη καθώς τόσο το νοικοκυριό, όσο και οι εταιρείες (που έχουν τους σέρβερ) εξοικονομούν χρήματα.

Το κόστος συντήρησης των σέρβερ είναι από μόνο του υψηλό, ενώ απαιτούνται και ακραία συστήματα ψύξης προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρξει υπερθέρμανση. Το κόστος μειώνεται δραστικά αν κάθε νοικοκυριό εγκαταστήσει έναν σέρβερ σπίτι του και την ίδια στιγμή ζεσταίνεται από τη θερμότητα του σέρβερ. Για το καλοκαίρι, η Nerdalize έχει προνοήσει, ώστε με έναν διακόπτη, η θερμότητα να πηγαίνει προς τα έξω.

Σχετικά με τα δεδομένα που υπάρχουν στους σέρβερ, η Nerdalize ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχει πρόβλημα καθώς από τη μια, η εταιρεία γνωρίζει αν κάποιος “πειράζει” τους σέρβερ κι από την άλλη, τα δεδομένα είναι κρυπτογραφημένα.
Να σημειωθεί ότι η ιδέα της Nerdalize δεν είναι η πρώτη και μοναδική. Παρόμοιες ιδέες έχουν υπάρξει και στη Γαλλία με την Qarnot, η οποία έχει ήδη εγκαταστήσει 350 σέρβερ-καλοριφέρ και στη Γερμανία με την Cloud & Heat.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

16 + fourteen =