αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑNearby Share: Πως να μοιράζεσαι offline τις Android εφαρμογές σου

Nearby Share: Πως να μοιράζεσαι offline τις Android εφαρμογές σου

Στις αρχές Αυγούστου πραγματοποιήθηκε το λανσάρισμα της λειτουργίας Nearby Share από τη Google, η οποία προσφέρει στους χρήστες συσκευών Android (από την έκδοση Android 6.0 και έπειτα) να μεταφέρουν αρχεία, φωτογραφίες και links σε κοντικές συσκευές, ακόμη και όταν είναι offline.

Το Nearby Share επιλέγει την ταχύτερη δυνατή σύνδεση (Bluetooth, Bluetooth LE, WebRTC ή p2p WiFi. )Ο αποστολέας επιλέγει το αρχείο που επιθυμεί (π.χ. μια φωτογραφία), βρίσκει τη συσκευή του παραλήπτη και ο τελευταίος λαμβάνει μια ειδοποίηση για το εισερχόμενο, το οποίο μπορεί να δεχθεί ή να απορρίψει.

Σήμερα, η Google ανακοινώνει μια προσθήκη σε αυτή τη διαδικασία, η οποία επιτρέπει πλέον και τον διαμοιρασμό εφαρμογών μέσα από την εφαρμογή του καταστήματος Google Play! Είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα δυνατότητα, διότι θα μπορείς να μοιραστείς εφαρμογές offline χωρίς να ξοδεύεις τα data σου σε περίπτωση που δεν είσαι συνδεδεμένος σε δίκτυο WiFi ή σε περίπτωση που σου έχουν τελειώσει.

Η διαδικασία έχει ως εξής. Ο χρήστης θα ανοίγει την εφαρμογή Google Play και μεταβαίνοντας στην ενότητα “My Apps & Games” δεν θα βλέπει στο εξής το μήνυμα ότι είναι offline, αλλά όλη τη λίστα των εγκατεστημένων εφαρμογών στη συσκευή του. Στη συνέχεια, πατώντας στο burger menu στην επάνω αριστερή γωνία θα υπάρχει η επιλογή “Share Apps” και από εκεί μπορεί να επιλέξει τις εφαρμογές που θα μοιραστεί με κάποια κοντινή συσκευή!

Σίγουρα πολύ εξυπηρετικό και οικονομικό.

Πηγή: Techgear.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

13 − six =