αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑNearby Share: Πιο εύκολο να μεταφέρεις αρχεία μεταξύ των συσκευών σου

Nearby Share: Πιο εύκολο να μεταφέρεις αρχεία μεταξύ των συσκευών σου

Η Google προχωρά σε αναβάθμιση της λειτουργίας Nearby Share για να καταστήσει ακόμα πιο εύκολο και γρήγορο τον διαμοιρασμό αρχείων μεταξύ των συσκευών Android που έχει στην κατοχή του ο ίδιος χρήστης.

Ουσιαστικά, η εταιρεία ακολουθεί τον δρόμο του AirDrop της Apple, μιας και θα αρκεί να χρησιμοποιείται ο ίδιος λογαριασμός Google στις συσκευές του χρήστη προκειμένου να ξεκινά η μεταφορά των αρχείων χωρίς να χρειάζεται έγκριση και μάλιστα θα ολοκληρώνεται ακόμη και αν η οθόνη της συσκευής που παραλαμβάνει είναι κλειστή.

 

Για όσους δεν θυμούνται, το Nearby Share είναι η λύση που έχει αναπτύξει η Google για την γρήγορη μεταφορά αρχείων μεταξύ συσκευών Android και ChromeOS. Η λειτουργία εκμεταλλεύεται διάφορες τεχνολογίες για να πραγματοποιήσει την μεταφορά, όπως Bluetooth, Wi-Fi, NFC, UWB (Ultra Wide-Band) και WebRTC, επιλέγοντας κάθε φορά την πιο αποδοτική μέθοδο.

Στις βλέψεις της Google είναι να επεκτείνει την λειτουργία Nearby Share και σε άλλες πλατφόρμες, όπως για παράδειγμα το λειτουργικό σύστημα Windows της Microsoft.

Πηγή: Techgear.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × 2 =