αρχικηVIRALΗ Νέα Σμύρνη μέσα στις ωραιότερες γειτονιές της Ευρώπης, σύμφωνα με τον Guardian

Η Νέα Σμύρνη μέσα στις ωραιότερες γειτονιές της Ευρώπης, σύμφωνα με τον Guardian

Και εκεί που βλέπεις γειτονιές από όλα τα μήκη και πλάτη της Γης, ξαφνικά διαπιστώνεις ότι μέσα στην λίστα είναι και κάτι… ελληνικό. Τι εννοούμε; Ο Guardian δημοσίευσε την λίστα, παραθέτοντας 10 από τις ωραιότερες γειτονιές της Ευρώπης, έτσι όπως τις επέλεξαν οι αναγνώστες του. Μέσα στην λίστα είναι και η δική μας Νέα Σμύρνη.

Κάπου ανάμεσα στο κέντρο της Αθήνας και την παραλία, βρίσκεται η καταπράσινη γειτονιά της Νέας Σμύρνης, σημειώνει ο Guardian για να σε βάλει στο κλίμα. Και εξηγεί το πως ξεκίνησα όλα: «Οι πολλές πλατείες της, φιλοξενούν μια ενδιαφέρουσα ιστορία: Η γειτονιά πήρε το όνομα της από την ελληνική πόλη Σμύρνη, η οποία τώρα ονομάζεται Izmir. Λόγω των προσφύγων της Σμύρνης οι οποίοι εγκαταστάθηκαν στην περιοχή την δεκαετία του 1920».

«Η κεντρική car-free πλατεία της Νέας Σμύρνης βρίσκεται στην καρδιά της γειτονιάς και είναι καταπληκτική, με σιντριβάνια, καταστήματα, εστιατόρια, μοντέρνα καφέ και μπαρ που ταιριάζουν σε όλες τις ηλικίες, τα trends και τις οικονομικές δυνατότητες», σημειώνει ο Guardian. Ενώ κάνει ειδική αναφορά και στο Άλσος της περιοχής, το οποίο είναι γεμάτο με κυπαρίσσια και πεύκα.

Στο Νο1 της λίστας του Guardina βρίσκεται η περιοχή Nowa Huta στην Κρακοβία. Ενώ στην 10αδα περιλαμβάνονται και άλλες περιοχές σε όλο τον κόσμο που αξίζει να επισκεφτεί ένας ταξιδιώτης.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Πολύγωνο, η Νέα Ελβετία και άλλες: 15 περιοχές της Αθήνας που (σχεδόν) κανείς δεν ξέρει που βρίσκονται

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fifteen − twelve =