αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈξι τρόποι για να αντιμετωπίσεις έναν ναρκισσιστή και να βάλεις τα όρια σου

Έξι τρόποι για να αντιμετωπίσεις έναν ναρκισσιστή και να βάλεις τα όρια σου

Έχετε καθίσει ποτέ αναπαυτικά, για να ξανά σκεφτείτε τις συζητήσεις με έναν ναρκισσιστή ή τοξικό άτομο στη ζωή σας, και σκεφτήκατε: «Θα μπορούσα να του πω ______ όταν είχα την ευκαιρία»; Εάν ναι, δεν είστε μόνοι. Υπάρχουν κάποιες απαντήσεις που θα τους κλείσουν το στόμα και, ενδεχομένως, θα τους αφήσουν άφωνους.

Αν σας ενδιαφέρει να δημιουργήσετε όρια, συνεχίστε να διαβάζετε. Εδώ είναι 6 τρόποι για να αντιμετωπίσεις έναν ναρκισσιστής και να βάλεις τα όρια σου.

1. «Σταμάτα να λες ψέματα»

Οι ναρκισσιστές θα διαστρεβλώσουν την αλήθεια, θα επινοήσουν πράγματα και θα πουν ξεκάθαρα ψέματα πολύ συχνά, για να πετύχουν τους σκοπούς τους. Μην τους αφήσετε να σας πουν ψέματα και αν ξέρετε ότι λένε ψέματα, πείτε το ανοιχτά. Μετά, σταμάτα να τους μιλάς μέχρι να πουν την αλήθεια.

2. Πες τους ότι κάνουν Gaslighting

Θα μπορούσε να είναι συνέχεια του παραπάνω point. Το Gaslighting. Όταν ένας νάρκισσος σας λέει ότι η δική σας εκδοχή της πραγματικότητας είναι κατασκευασμένη ή σας αποκαλεί τρελό, εκφράστε τη διαφωνία σας και να είστε σταθεροί, αλλά όχι επιθετικοί. Διορθώστε τους, αλλά παραμείνετε ήρεμοι καθ’ όλη τη διάρκεια.

3. «Θα το πιστέψω όταν το δω»

Οι ναρκισσιστές υπόσχονται να κάνουν αυτό ή να κάνουν εκείνο, προσπαθώντας πάντα να δώσουν ελπίδα ότι θα αλλάξουν. Σταματήστε να τους πιστεύετε και περιμένετε να συμβεί η αλλαγή, προτού ενδώσετε σε υποσχέσεις.

4. «Ο κόσμος δεν περιστρέφεται γύρω από εσένα»

Τέτοια άτομα νοιάζονται συνεχώς για το τι είναι καλύτερο για τους ίδιους και ποτέ για το τι θέλει ή χρειάζεται κάποιος άλλος. Μπορεί να ακούγεται προφανές, ωστόσο, μερικές φορές πρέπει να υπενθυμίζεται στον ναρκισσιστή ότι δεν είναι μόνο αυτός πάνω στη Γη.

5. Πιο αργές διαδικασίες

Όταν προσπαθούν να πάρουν αυτό που θέλουν, μπορεί να σας κάνουν να βιαστείτε ή να προσπαθήσουν να σας ωθήσουν σε πράγματα για τα οποία δεν είστε έτοιμοι. Σταματήστε τους και ζητήστε τους να επιβραδύνουν. Πάρε το χρόνο σου για να σκεφτείς τα δεδομένα.

6. Μάθετε τον σωστό τρόπο να λέτε όχι

Συχνά ξεχνάμε πόσο εύκολο είναι να πούμε όχι. Ωστόσο, το να μάθετε να λέτε όχι, σταθερά και με αυτοπεποίθηση, μπορεί να είναι κάτι που θα αλλάξει το παιχνίδι όταν αντιμετωπίζετε ένα νάρκισσο. Θυμήσου και το άρθρο: Πέντε έξυπνοι τρόποι για να πεις «όχι» σε κάποιον και να μην σε ενοχλήσει ξανά για το ίδιο θέμα

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × 1 =