αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑNέα βιομηχανική μονάδα της Megaplast στη Θήβα

Nέα βιομηχανική μονάδα της Megaplast στη Θήβα

Tα εγκαίνια της νέας βιομηχανικής μονάδας της εταιρείας Megaplast στη Θήβα, κορυφαίου κατασκευαστή παγκοσμίως στον τομέα της εύκαμπτης συσκευασίας, πραγματοποιήθηκαν σήμερα παρουσία εκπροσώπων του πολιτικού και επιχειρηματικού κόσμου.

Η δημιουργία της μονάδας στη Θήβα αποτέλεσε μέρος του επενδυτικού προγράμματος ύψους 23 εκατ. ευρώ που υλοποίησε η Megaplast την τελευταία τριετία και έρχεται να ενισχύσει την παραγωγική δυναμικότητα και το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας με καινοτόμα και αειφόρα προϊόντα. Η νέα μονάδα φιλοξενείται σε συνολική έκταση 72.000 τ.μ. και η στεγασμένη επιφάνεια της φτάνει τα 9.100 τ.μ. Η ανέγερση της μονάδας ολοκληρώθηκε σε ένα έτος και αναμένεται να απασχολήσει 70 άτομα προσωπικό.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, παρουσιάστηκε η πρώτη από τις συνολικά πέντε υπερσύγχρονες μηχανές που θα λειτουργούν σύντομα στο νέο εργοστάσιο. Σημειώνεται ότι εκτός από τη δημιουργία νέας βιομηχανικής μονάδας στη Θήβα, το επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 23 εκατ. ευρώ που ολοκλήρωσε η Megaplast την τελευταία τριετία αφορούσε και τον εκσυγχρονισμό της βιομηχανικής μονάδας στην Κρήτη.

Υπολογίζεται ότι έως το 2026 η εταιρεία θα επενδύσει επιπλέον 40 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξή της. Οι επενδύσεις στην υφιστάμενη παραγωγική μονάδα στην Κρήτη, σε νέες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της έδρας και νέο κέντρο R&D στην Αθήνα, αλλά και η νέα βιομηχανική υποδομή στη Θήβα, ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα του ομίλου Megaplast στην παγκόσμια αγορά.

O πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Megaplast, Χάρης Καββαδίας σε ομιλία του ανέφερε ότι η δημιουργία της νέας μονάδας είναι μέρος της στρατηγικής επιλογής της διοίκησης του ομίλου να επενδύσει περαιτέρω στην Ελλάδα, αλλάζοντας το αρχικό πλάνο ανάπτυξης της στο εξωτερικό καθώς εκτίμησε το αισθητά βελτιωμένο επενδυτικό και οικονομικό κλίμα των τελευταίων ετών στη χώρα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

11 − four =