αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑNέα απάτη που στοχεύει σε πελάτες της Εθνικής Τράπεζας: Aυτό είναι το μήνυμα που πρέπει να προσέξεις (Εικόνα)

Nέα απάτη που στοχεύει σε πελάτες της Εθνικής Τράπεζας: Aυτό είναι το μήνυμα που πρέπει να προσέξεις (Εικόνα)

Ακόμη μία απάτη βλέπει το φως της δημοσιότητας, η οποία περιλαμβάνει SMS προς τους πελάτες της Εθνικής Τράπεζας, με τα οποία ζητείται από ανυποψίαστους πολίτες να κάνουν «κλικ» σε ενεργό link προκειμένου «να ενημερώσουν» τον αριθμό του κινητού τους τηλεφώνου.

Αν σας έρθει ένα τέτοιο μήνυμα, μην εισάγετε κανένα προσωπικό στοιχείο σας.

 

 

Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει εντοπιστεί συστηματική προσπάθεια εξαπάτησης πολιτών με τη χρήση των στοιχείων του Γενικού Γραμματέα Δημοσίας Τάξης Κωνσταντίνου Τσουβάλα.

Συγκεκριμένα, οι δράστες χρησιμοποιώντας τα στοιχεία αυτά, προσπαθούν να εξαπατήσουν πολίτες – χρήστες του διαδικτύου, με το πρόσχημα ότι βρίσκονται υπό έρευνα από αστυνομικές ή δικαστικές Αρχές προσπαθώντας να τους πείσουν να καταβάλουν χρήματα, για να κλείσουν την υποτιθέμενη έρευνα.

Μάλιστα, με σκοπό την πλήρη αληθοφάνεια του μηνύματος που αποστέλλουν, προβαίνουν ακόμη και στη δημιουργία διευθύνσεων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με τα ανωτέρω στοιχεία

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

14 − 10 =