αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερις τακτικές για να «επαναρρυθμίσεις» το μυαλό σου και να βγάλεις περισσότερα χρήματα

Τέσσερις τακτικές για να «επαναρρυθμίσεις» το μυαλό σου και να βγάλεις περισσότερα χρήματα

Έχετε κάνει ποτέ στον εαυτό σας κάποια από αυτές τις ερωτήσεις;

“Γιατί δεν μπορώ να κερδίσω περισσότερα χρήματα;”

“Γιατί φαίνεται ότι οι λιγότερο ικανοί άνθρωποι καταλήγουν να βγάζουν τόσα πολλά χρήματα;”

«Γιατί νιώθω κολλημένος στη ζωή μου;»

Ίσως σε εκπλήσσει το πόσο συχνά βλέπεις δημιουργικούς και σκληρά εργαζόμενους ανθρώπους να αγωνίζονται για να δημιουργήσουν το είδος του εισοδήματος που τους αξίζει. Και συχνά να μην τα καταφέρνουν.

Σε ένα ενδιαφέρον άρθρο, το αμερικανικό Entrepreneur.com παραθέτει 4 τρόπους για να «επαναρρυθμίσεις» το μυαλό σου, να φτάσεις στην επιτυχία και να βγάλεις περισσότερα χρήματα.

Άλλαξε νοοτροπία. Προτού μπορέσεις να πετύχεις, πρέπει να το πιστέψεις. Οι αποφάσεις είναι πάντα πιο σημαντικές από τις συνθήκες που σας περιβάλλουν. Επικεντρωθείτε στα πράγματα που έχουν σημασία- όχι στους ασήμαντους χρονοβόρους περισπασμούς και στα ασήμαντα γεγονότα που διακόπτουν τη μέρα σας.

Βυθιστείτε… στις λεπτομέρειες. Η γνώση είναι διαθέσιμη σε όλους μέσω του ίντερνετ. ‘Η αν είσαι πιο παραδοσιακός, μπορείς να πας στην βιβλιοθήκη της περιοχής σου. Η επιτυχία στις επενδύσεις απαιτεί να γνωρίζεις όσο το δυνατόν περισσότερα για τις επενδύσεις — τύπους, μηχανισμούς, φορολογικά δεδομένα, ρευστότητα και ιστορία — πριν κάνεις το πρώτο βήμα. Πρέπει να κατανοήσετε τις αποχρώσεις του ρίσκου και της διαχείρισής του. Πώς επηρεάζουν τα γεγονότα τις τιμές. Και τον αντίκτυπο των συναισθημάτων στις επενδυτικές αποφάσεις. Συνεχίστε να μαθαίνετε.

Βρείτε ένα role model. Ο ευκολότερος τρόπος για να γίνεις επιτυχημένος είναι να ακολουθήσεις τα βήματα επιτυχημένων ανθρώπων. Αν κάνεις αυτό που κάνουν, ίσως θα έχεις το ίδιο αποτέλεσμα. Η αντιγραφή ενός προτύπου δεν είναι απλώς η επανάληψη των πράξεών του, αλλά η αναγνώριση και η εκμάθηση των προτύπων που οδηγούν σε μια επένδυση ή την πώλησή της. Ο Warren Buffett, που θεωρείται από πολλούς ως ο μεγαλύτερος επενδυτής όλων των εποχών, πρόσθεσε πρόσφατα την Occidental Petroleum Corporation (OXY) στο χαρτοφυλάκιό του. «Αντιγραφή» σημαίνει να μάθετε ποιες αλλαγές στο οικονομικό και χρηματοοικονομικό περιβάλλον ώθησαν στην αγορά. Ποια μοτίβα πυροδότησαν την επένδυσή του; Γιατί τώρα και όχι πέρυσι ή το προ-προηγούμενο έτος;

Να θυμάστε ότι ο πλούτος δεν είναι απαραίτητος για την ευτυχία. Το κυνήγι του πλούτου συχνά σε αποσυντονίζει. Η αδιάκοπη επιδίωξή του πλούτου μπορεί να κοστίσει στο κομμάτι της οικογένειας, φίλων, υγείας και ικανοποίησης. Μελέτες έχουν αποδείξει ότι ο χρόνος είναι πιο πολύτιμος από τα χρήματα — χρόνος για να μείνετε μόνοι, με άλλους, να κάνετε χόμπι ή απλά να ξεκουραστείτε και να επαναφορτιστείτε. Ο χρόνος είναι περιορισμένος. Οι Αμερικανοί π.χ. έχουν μέση διάρκεια ζωής περίπου 79 χρόνια. Σε αντίθεση με τα χρήματα, ο χρόνος που ξοδεύεις δεν μπορεί ποτέ να ανακτηθεί. Μόλις ξοδευτεί, έχει φύγει για πάντα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μπορώ να αγοράσω οτιδήποτε θέλω, αλλά δεν μπορώ να αγοράσω χρόνο»: Μια φράση του Warren Buffett που θα σε προβληματίσει

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

18 − 18 =