αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑMr. Pengu: H εταιρία που ξεκινά delivery μέσω drone στην Ελλάδα

Mr. Pengu: H εταιρία που ξεκινά delivery μέσω drone στην Ελλάδα

Σε δεδομένα… κορονοϊού προσαρμόζονται όλο και περισσότερες εταιρίες στην Ελλάδα. Σε αυτή την κατεύθυνση προχωρά και το App Mr. Pengu, το οποίο ξεκινά να κάνει delivery μέσω drone.

H MR PENGU (GREECE) SA, η εταιρεία που ανήκει στη μητρική εταιρεία MR. PENGU PUBLIC COMPANY LTD, εγκαινιάζει την πρώτη δημόσια υπηρεσία παράδοσης με drones στην Ελλάδα, μετά τις σχετικές άδειες που έλαβε από τις Αρχές. Περίπου 100 κατοικίες στα Βόρεια προάστια , θα έχουν αρχικά πρόσβαση σε αυτήν, αλλά τους επόμενους μήνες σχεδιάζεται η επέκταση της σε ακόμη περισσότερα σημεία, όπως ανακοίνωσε η εταιρία.

Η νέα «ιπτάμενη» λειτουργία θα είναι διαθέσιμη μέσα στις επόμενες ημέρες, σε συνεργασία με την HELLENIC DRONES (εταιρία με άδεια). Και ο χρήστης θα μπορεί να κάνει την παραγγελία του μέσα από το App.

Η λειτουργία, όμως, έρχεται με περιορισμούς. Δεν θα επιτρέπεται στα αεροσκάφη να πετούν πάνω από κύριους δρόμους και θα μπορούν να πετούν μόνο από τις 7πμ έως τις 8μμ, Δευτέρα έως Σάββατο (ή μεταξύ 8πμ και 8μμ τις Κυριακές). Επίσης, δεν θα μπορούν να λειτουργούν πολύ κοντά στους ανθρώπους.

Σύμφωνα με την εταιρία, η αγορά του delivery μέσω drone μπορεί να φτάσει σε αξία τα 30 με 40 εκατομμύρια για τις τοπικές επιχειρήσεις, υπογραμμίζοντας πως οι παραδόσεις μέσω οχημάτων αυτού του τύπου μπορεί να αναλογούν σε 1 στις 4 παραγγελίες το 2030.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twenty − four =